Guest

[Tool] Windows Live Essential Addon Maker V 3.5.2

55 posts in this topic

Hello

Windows Live Essential Addon Maker V 3.5.2

Some picture of the program on 32 Bit

Start

start86.jpg

Select Program

progc86.jpg

Addon Type

addontype86.jpg

Uninstall Mode

uninsm86.jpg

Extract Mode

extract86.jpg

Some picture of the program on 64 Bit

Start

start64.jpg

Select Program

progc64.jpg

Addon Type

addontype64.jpg

Uninstall Mode

uninsm64.jpg

Extract Mode

extract64.jpg

Note:

+if you are using 64 bit then the addon would be 64 bit and it may not work fine on 32 bit

+Extract Mode only works on Modified Uninstaller

+Do not Use it one a working machine (i will make a standalone maker soon )

+For using Original Uninstaller you should use the Windows Live Installer Downloader not the offline mode as it will make a real big addon

i hope more will be come

Ver 3.5.2

Download

MD5: 667c015c16fbaf4549a4534be54f70ad

Size:1 MB

ChangeLog

25-6 (3.5.2)

Removed findstr and now it pass if it doesn't exist

25-6 (3.5.1)

added Findstr into the tools folder

25-12 (3.5)

1-Fixed some bugs in CacheMaker Reading values

2-The Fonts gets copied directly from the Fonts dir (True Integration)

3-Extracting All Files in Modified Installer (For Smaller Size)

4-Choosing Extra to Add (you can choose to add Windows Live Call,Contacts etc...)

5-Fixed the Numbers in listing in 64 Bit

6-Changed Checking Version and Language Detector (to Write in the Entries)

7-Modified the Sfx to Request Admin (Win 7)

8-Changed 32 and 64 Bit Checking System

9-Now it wouldn't Show up in Windows Update(Modified Installer)

10-You can Make now only Switch Installer

11-If you Choose only one Addon it would choose the icon for it

23-10 (3.4.1)

fixed some bugs

31-8 (3.4)

Fixed Version Not Getting Typed in Entries

Fixed Wrong Date Issue in Entries (For Older than Vista users)

Fixed Segoe Fonts Not Getting Copied

Fixed Patching Messenger Files Not Working for other Language

Fixed Button Issue when you hit Back it gets nuts after that (32 bit only)

The Code got a lot of work on it to make it Better and Faster

Smaller Size

After Extracting the Tool can Wait until you patch the files (A-Patch etc..)

Added Ability to add Uninstaller to the Other Hidden Tools

Rewrote Copying Code for faster

Rewrote 64 Bit Chooser Program Code

Updated 7-Zip to 9.07 Beta

22-8 (3.3)

Removed Version and Language Detector

Replace IniFile with IniTool

Minimized the Size to the Max almost 200 Kb down

Fixed (3.2) not working with PhotoGallery in older Version

Fixed W7T error in Integration << thx for RAMBO`2 notice for me >>

20-8 (3.2)

now minor tweaks to run it on the new version beside old version

(wouldn't detect older version Photo Gallery)

18-8 (3.1)

Updated 7-Zip to 9.06

17-8 (3.0)

New Organized Code

Fixed 64 Bit Issue

Added Language Detector

Added Version Detector

Added Log Maker

Added W7T Addon Maker

Added Original Uninstaller Mode(Cache Maker)

Added Extract Setting For Patching

Faster Loading and doing the job done

7-8 (2.6)

More Fixes in the Code

for both X86 and X64

6-8 (2.5)

Added 64 Bit Support Final

6-8

1-Added a little Version Detector << it requires Windows Live Messenger >> but still under tests

2-Added 64 bit Support <<Will be tested soon>>

3-Fixed Minor Bug

5-8

Initial Release

Edited by DaRk MaDnEsS

Share this post


Link to post
Share on other sites

81011948.png

I think you haven't included all the files necessary to let the app work. Re-upload this including the files that are needed (clean.cmd is one of them) to let it work on other computers. Or is it just me?

Share this post


Link to post
Share on other sites

81011948.png

I think you haven't included all the files necessary to let the app work. Re-upload this including the files that are needed (clean.cmd is one of them) to let it work on other computers. Or is it just me?

that is wired

can you compare hash and tell me

and try to extract the Exe

you should fin Run.exe - clean.cmd and Tools and Menu Folder

Edit:

Also can you type in run

"%programfiles%\Common Files\Windows Live\.cache\"

and see if cache.ini exist or not

it's the only way that i found that can make the tool go to end with this error

i would fix it to appear another screen

Edit2:

i did more tests and yes you don't have Cache.ini

that mean you didn't install Windows Live Suite in the original installer from Microsoft

and i found my own error that makes this one appear other than Cache.ini not found error

will post an update soon

Edited by DaRk MaDnEsS

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'll will search for the files; Could miss some files becuase I had to use my xp-install to run the program because I run the x64 build of windows 7 and your program isn't compatible with 64-bit editions of windows (even not in the x86-command prompt) :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'll will search for the files; Could miss some files becuase I had to use my xp-install to run the program because I run the x64 build of windows 7 and your program isn't compatible with 64-bit editions of windows (even not in the x86-command prompt) :(

will the file should be in the same place as x86

but if you didn't find it

can you try to search in "%systemdrive%\Program Files (x86)\Common Files\Windows Live\.cache\"

and tell me if you found it i may do a fast update for 64 bit users

Share this post


Link to post
Share on other sites

will the file should be in the same place as x86

but if you didn't find it

can you try to search in "%systemdrive%\Program Files (x86)\Common Files\Windows Live\.cache\"

and tell me if you found it i may do a fast update for 64 bit users

The files are in that place, but your application is 16bit, and that's why it doesn't run on any x64-based windows.

And, too bad, I can't use my windows xp installation to use your program, because the web installer downloads other files in xp then in 7 (obviously :doh: )

You could also upload a precompiled addon for those people who have bad luck (that is, including me :( )

Edited by beste-spellen

Share this post


Link to post
Share on other sites

The files are in that place, but your application is 16bit, and that's why it doesn't run on any x64-based windows.

And, too bad, I can't use my windows xp installation to use your program, because the web installer downloads other files in xp then in 7 (obviously :doh: )

You could also upload a precompiled addon for those people who have bad luck (that is, including me :( )

well the installer does download Fonts for xp << i already added commands for it

but it should work fine if it doesn't exist

and the installer downloads movie maker in vista and 7 << which my own addon maker can handle already

i will try to see what is the problem with 64 bit

but do you mean by The files are in that place

you mean

this

"%systemdrive%\Program Files (x86)\Common Files\Windows Live\.cache\"

or

"%programfiles%\Common Files\Windows Live\.cache\"

edit:

can you upload the cache.ini you have

i want to check some commands in it that maybe different that X86

Edited by DaRk MaDnEsS

Share this post


Link to post
Share on other sites

Very cool gui

thx i'm doing my best :sweatingbullets:

i'm planning to make it better

but first i'm working on the 64 bit for now

Edit:

seems also that my own exe compiler is non 64 bit support

i'm going to check for a new one

Edited by DaRk MaDnEsS

Share this post


Link to post
Share on other sites

On x64 builds, the .cache file is located in %SystemDrive%\Program Files (x86)\Common Files\Windows Live\.cache .

Here's the .ini of the Windows 7 (x64) install:

WLCache_WinXPx86.txt

Here's the .ini of the xp (x86) install:

WLCache_Win7x64.txt

So yes there are some differences.

Edited by beste-spellen

Share this post


Link to post
Share on other sites

On x64 builds, the .cache file is located in %SystemDrive%\Program Files (x86)\Common Files\Windows Live\.cache .

Here's the .ini of the Windows 7 (x64) install:

WLCache_WinXPx86.txt

Here's the .ini of the xp (x86) install:

WLCache_Win7x64.txt

So yes there are some differences.

crap

there is some changes in the cache.ini :sweatingbullets:

hmm but no problem just some work that needs to be done

thx for your help i guess after about 20-30 min version 2 might be out

Share this post


Link to post
Share on other sites

crap

there is some changes in the cache.ini :sweatingbullets:

hmm but no problem just some work that needs to be done

thx for your help i guess after about 20-30 min version 2 might be out

Cool :thumbsup_anim:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Updated !

i'm going to reread the code right now

i might find some bugs or something :sweatingbullets:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Still getting errors with this :(

Here's my error which I get when running your app in windows 7 x64 (Dutch with english translation)

1.png

And here's a link where you can get the full package of Windows Live Essentials, maybe it'll come in handy:

www.mydigitallife.info/2009/01/07/download-windows-live-essentials-messenger-version-2009-build-14080501202-for-windows-7/

will the problem left is the Gui (Wbat)

The rest of commands should support it

i'm dead tired right now

starting from tomorrow i gonna fix that issue

retype some commands to close the Gui in 64 bit

sorry for that error i hope you can wait

also try http://www.dosbox.com/

it might come in handy

Edited by DaRk MaDnEsS

Share this post


Link to post
Share on other sites

Updated to 2.5

if you are 32 bit then no need to download

this version is just more fix for 64 bit user

it should be now 100% working

Share this post


Link to post
Share on other sites

Here I am again.

It's still going better, the GUI is working now :thumbsup_anim: but during the creation of the addon I get several errors "Failed to open database".

FailedToOpenDb.png

The output is incomplete i'm affraid, it's just 8.840kb. When I open the file the contents are:

7z1.png

7z2.png

And if I run WLSuite9.exe:

WLSuite9.png

I've uploaded the output file here

This is the .ini file in the package

;****************************************************

;**Windows Live Suite Svcpack AddOn by DaRk MaDnEsS**

;****************************************************

[general]

builddate= 8-/6-/9

description= Microsoft Instant Messaging Client.

language= English

title= Windows Live Suite 9

version= 14.0.8064.0206

website= http://download.live.com/messenger

[EditFile]

I386\SVCPACK.INF,SetupHotfixesToRun,AddProgram

[AddProgram]

WLSuite9.exe

Is it just me? Do other people have the same problem? Some more testers are appriciated! (I guess...)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Here I am again.

It's still going better, the GUI is working now :thumbsup_anim: but during the creation of the addon I get several errors "Failed to open database".

FailedToOpenDb.png

The output is incomplete i'm affraid, it's just 8.840kb. When I open the file the contents are:

7z1.png

7z2.png

And if I run WLSuite9.exe:

WLSuite9.png

I've uploaded the output file here

This is the .ini file in the package

;****************************************************

;**Windows Live Suite Svcpack AddOn by DaRk MaDnEsS**

;****************************************************

[general]

builddate= 8-/6-/9

description= Microsoft Instant Messaging Client.

language= English

title= Windows Live Suite 9

version= 14.0.8064.0206

website= http://download.live.com/messenger

[EditFile]

I386\SVCPACK.INF,SetupHotfixesToRun,AddProgram

[AddProgram]

WLSuite9.exe

Is it just me? Do other people have the same problem? Some more testers are appriciated! (I guess...)

well the problem i testsed most of the 64 bit commands

but i don't know what would happen if i mix them together

well several mean copying is not done right

but it should work fine as it's the same commands as 32 bit

maybe that needs to be checked

when you choose the programs

and gets into install section

get into WLSAM then into install folder

and tell me what gets copy in it

edit :

you already uploaded the file

i gonna check it and tell you the problem

but i'm still at work so this may take a while

edit 2:

i assume you picked to make an addon for Messenger + Mail

when i get home i gonna check the code

for this two i might find an error for 64 bit

so i can also fix it in version 3 also

Edited by DaRk MaDnEsS

Share this post


Link to post
Share on other sites
i assume you picked to make an addon for Messenger + Mail

I wanted to make an addon of all the programs listed.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I wanted to make an addon of all the programs listed.

well seems i found an error in the writer working on it now

and seems there is some other errors i gonna fix now

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok Here i go againg

Updated need more tests

it works fine in here it's up to you to say

Share this post


Link to post
Share on other sites

just for every one info

Version 3 is Finished << Well Technically

but just some Logging command

and more info needs to be added to the Tool

and for 64 bit users :thumbsup_anim: all Issue Fixed ( fixed the Incomplete Setup File )

also for Windows 7 Users the Addon is Working For you and Support W7T

Tomorrow is the release date

have a nice day every one

Best Regards

DM

Share this post


Link to post
Share on other sites

Updated To 3.1

Just a small update for the 7-Zip

you can use the Old one

i'm just keeping the Tool updated

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now