Jump to content

Sizce ne yapmalıyız.


the.bykus

Recommended Posts

bence temel sorun karşılıklı hoşgörü eksikliği. temelde forumda iki tür ilişki var. ilişkinin birinci grubunu üreticiler diğer grubunu ise tüketiciler olarak sınıflandırmak mümkün. üretici grubu üretici olmalarının gereği olarak şu ve ya bu sepeble bilgisayar deneyimi fazla. O yüzden mod yada yönetici pozisyonundalar. Tüketici grubunun ise nispeten bilgi birikimi daha zayıf. bunu The.bykus arkadışımızın verdiği insan-köpek ilişkisinden ziyade farklı dili konuşan iki grup olarak tanımlamak daha doğru olabilir. Üretici grubu tüketicileri kendi bilgisayar seviyesinde sayarak her türlü eleştiri, istek ve soruyu (yerli veya yersiz) bir noktadan sonra kendisine yada çalışmasına karşı hakaret olarak algılıyor ve en nihayetinde tüketici grubunun bilgi eksikliğini ona karşı bir silah olarak kullanmaya kadar vardırıyor. Sonuçta kaybeden forum, çok sayıdaki forumun iyi niyetli tüketicileri ve üretici oluyor. Şimdi bu noktada üretici niye kaybeden taraf oluyor diye sorulabilir. Burada üretilen paketlerin temelde çok basit bir mantığı var. yapılan işleri kolaylaştırmak. Kişi bunu kendisi için yapıyorsa onun üretici olması söz konusu olamaz. kişisel tatmin noktasından bakıldığında ise bir ürün ne kadar paylaşılmışsa üreticiye o kadar haz vermesi kadar doğal bir şey olamaz diye düşünüyorum. çünkü ne kadar paylaşılmışsa o kadar çok beğenilmiş demektir (ne kadar can sıkıcı eleştiri alınsa da). Bu yazıyı yazdığım şuanda geçerli olan bazı istatistikleri vereceğim aşağıda.

Windows Sidebar v6.0.6002.18005 (ricktendo64) 1,340 Replies 553,456 Views
VMware Workstation Lite 6.5.3 build-185404 (ricktendo64) 123 Replies 40,016 Views
Universal Share Downloader v1.3.5.1 (ricktendo64) 465 Replies 429,870 Views
7-Zip Archiver v4.65 (International) (ricktendo64) 39 Replies 51,168 Views
Kel's CPL All-in-One v9.5 358 Replies 183,166 Views
Kel's UberPacK v14.4 387 Replies 67,686 Views
Kels Runtimes 5.6 114 Replies 33,678 Views
True Transparency v0.9.4 + Editable skin pack (Gorki) 70 Replies 57,099 Views

yazı çok uzadı ama son söz olarak, ricktendo64 arkadaşımız bir addon yapmış 553000 kişi konuya göz atmış 1300 ün üstünde arkadaş ise konuya yazı yazmış. şimdi bu yazılanların hepsi olumlu, hepsi makul ve mantıklı sorular mıdır? ben bile o konuya kaç tane anlamsız soru sordum. Ama küsmediler. Hatta Access Dede rictendo64 yaptığı mce yi türkçeye çevirdiğini görünce memnuniyetini dile getirdi. Çünkü bazı şeyler paylaşıldıkça güzeldir.

devam edeceğim................

(Çala kalem olduğu için biraz ordan biraz burdan oluyor ama son fasılda düzenlemeyi umuyorum.)

Edited by Detay
Link to comment
Share on other sites

Yazılanları okudum ve bu forumda bir kaç eksiği farkettim.

Şimdi burda sadece üyelerin suçlu olmadığını belirtmek isterim.Burada yönetiminde bir suçu var.Çünkü bölümlerde düzen yok.Düzenli olarak bakan birileri yok.Kurallar çok hafif.Moderatörler gerektiği zaman uyarı veremiyor.Görevli olan arkadaşlarımız sınırı aşan üyelere gerekeni yaparsa sorun kalmayacak.İzlenimim bu şekilde.

Ha sırf moderatörlerdemi suç hayır.Üyelerdede büyük hatalar var özellikle emek harcayanlara taş atanlarda.Bakın bu işler o kadar kolay birşey değil.Bilgisayar başında saatler harcanarak yapılıyor bu çalışmalar.Hep hazırı düşünüyorsunuz hiç kendinizde hata aramıyorsunuz.O hazır yapılırken elbetteki hatalar olur ama siz bunu daha nazik bir şekilde belirtebilirsiniz.Eğer böyle devam ederse bu bölümün sonu görünüyor.Birşeyi kaybettikten sonra değer vermeyin.Elinizde varken birileri birşeyler yaparken değer verinki emek harcayanlarda daha iyisini yapmaya çalışsın.AltF4 gitti,MrNxDmX gitti şimdide neOS gitti daha kim kaldı?Sizlere kim Güncelleme paketi,görsellik paketi yapacak?Bunları bir düşünün ve ona göre yorumlarınızı yapın.Emek harcayanlara teşekkür etmesini bilmiyorsanız en azından saygı gösterin.

Diyeceklerim şimdilik bu kadar...

Bu arada bu kadar şeyi nereden nasıl biliyorsun diyebilirsiniz.Bu forumun eski üyelerindenim.Kim olduğumuda siz bulun ;)

Edited by mywin1646
Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

İlk mesajo derinlemesine okuyamadım ama bu site bir warez sitesi olmadığı için linklerin gizlenmesi makul bir olay olarak görünmemişti site adminine. Zamanında konuşmalarım olmuştu N1K ile bu konularda. Teşekkür butonu ise uygun gelmişti bana ama admin pek mantıklı bulmamıştı gene. Zaten ne msfn.org'da ne de Ryanvm.net'te bu tarz uygulamalar bulunmuyor.

Forumdaki sorunların sebebi ise teşekkür edilmemesi değil bence, aksine hata bulunması, hata bulunmasa bile karşılaşılan her şeyin yapımcıdan bilinmesi oluyor. Nlite ile bileşen silip update pack kullanan kişilerin suçu pack yapımcısında bulması gibi bir şey işte.

Neyse sonuçta olan olmuş, giden gitmiş.

Ek: İlk postu şimdi tekrar okudum. her şeyi çok güzel özetlemiş arkadaş. Ayrıca konu silinmesi hakkında hiçbir bilgim yok, konuları haksız yere silinenler, konu başlıkları ile bana ulaşabilir mi acaba?

Yeni moderatörler gerekecek, N1K'nın da isteği var bu konuda. Bakalım ne yapabileceğiz...

Edited by MrNxDmX
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...