Jump to content

Vista Ultimate SP1 Tr % de 100 Stabil.

• Please log in to reply
42 replies to this topic

#1 Guest_selom_*

Guest_selom_*
  • Guests

Posted 28 May 2008 - 06:59 AM

Evet sevgili arkadaşlar uzun zamandır vlite ile sp1 stabil entegre olmuyor diyordum,ve sonunda çaresini buldum temin ettiğim ingilizce ms yapımı VistaSP1' e Uyumlu olan tr dil paketini entegre ettim.
Aslında açıkcası bu işe başlarken pek umutlu değildim endişem tamamen türkçe olmaması idi ama projeyi bitirdikten sonra gözlerime inanamadım.DVD yi sürücüye koyup boot ettirirken
hani vardırya önyükleme için bir tuşa basın baktım ingilizce yazıyor tüh dedim kafadan yattı.Neyse kuruluma girince moralim düzelmeye başladı baktım kurulum ekranında 2 seçenek var :) tr ve ingilizce tabi tryi seçtim tamamen türkçe olarak kuruluma devam ettim emin olmak için bu aşamada disk seçeneklerine felanda girdim hep türkçe :) .
Dedim şu kurulum bitsin bakalım ne olacak , ve kurulum tamamlandı mutlu son bakabildiğim yerlerin hepsine baktım türkçe daha ne olsun.Vlite ile yarım yamalak sp1 entegre etmektense orjinal trsp1 dvdlerin çıkmasını beklemektense şimdiden % de % temiz servisleri tam manası ile çalışan vista dvd si elde ettim.Şunuda belirteyim vista modüler bir yapıya sahip zaten microsoftun yaptığı orjinal sp1li dvdlerde böyle olacak indirdiğim 150 mb lık tr mui dil paketi zaten microsoftun entegre ettiği paket ile aynı.Aşağıya screen shotları ekliyorum.Darısı sizlerin başına... :)

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

#2 murat184

murat184

WinCert Pro

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 338 posts

Posted 28 May 2008 - 07:07 AM

dostum vereceğim adresten türkçe sp1li orjinal vista sipariş edebilirsin
2 dvd gönderiyorlar birisi 64 bit diğeri 32 bit
https://om.one.micro...avaScriptOn=yes

;)

#3 Guest_ALtF4_*

Guest_ALtF4_*
  • Guests

Posted 28 May 2008 - 07:10 AM

Hmm...
Ama kardes tam olarak ayrıntılı acıklamamıssın...
Tesekkur ederim...
Bu arada ben sisteme vista ultimate yuklemeyi dusunuyorum ama nasıl olur bilmiyorum...
Kasma olmaz heralde dimi?
Asagıda bilgileri var sistemin, goruslerinizi yazabilir misiniz?

#4 Guest_selom_*

Guest_selom_*
  • Guests

Posted 28 May 2008 - 07:16 AM

Hmm...
Ama kardes tam olarak ayrıntılı acıklamamıssın...
Tesekkur ederim...
Bu arada ben sisteme vista ultimate yuklemeyi dusunuyorum ama nasıl olur bilmiyorum...
Kasma olmaz heralde dimi?
Asagıda bilgileri var sistemin, goruslerinizi yazabilir misiniz?

Yaptığın çok ayıp dalga geçmek benimle böyle bir sistemin 2 vista birden çalıştıracağını benden iyi biliyorsun gerçekten ayıp ettin bana..

#5 Guest_selom_*

Guest_selom_*
  • Guests

Posted 28 May 2008 - 07:21 AM

;)

Fiyatı nedir dostum?

#6 Guest_ALtF4_*

Guest_ALtF4_*
  • Guests

Posted 28 May 2008 - 07:24 AM

Yaptığın çok ayıp dalga geçmek benimle böyle bir sistemin 2 vista birden çalıştıracağını benden iyi biliyorsun gerçekten ayıp ettin bana..

Estagfurullah kardesim benim oyle bir amacım yoktu sadece sordum...
Özür dilerim yanlıs anlasıldıysam...
Kusura bakma öyle bir niyetim yoktu...

#7 Rocco

Rocco

Rc Corporation

• Turkish Addon Makers
  • 395 posts

Posted 28 May 2008 - 07:25 AM

hayır sp1 zaten entegre ediliyor türkçe vistaya mui packli vistalar ağır çalışıyor... bilginize

#8 Guest_selom_*

Guest_selom_*
  • Guests

Posted 28 May 2008 - 07:27 AM

hayır sp1 zaten entegre ediliyor türkçe vistaya mui packli vistalar ağır çalışıyor... bilginize

vLite ile entegre ediliyor deme bak eryenin açıklaması :

vLite ile Entegre Neden Sağlıklı Değil..

Offline olarak eklenebilecek olsa idi. Microsoft bu tür bir güncelleme çıkaraktı.
Lakin TrustedInstaller, Servicingstak gibi direkt SYSTEM kademesinde çalışan servisler, modülleri güncellenmesi gerekli.
Lakin vLite. Software hiv dosyasını registere atıp çalışması yetecek kadar girdileri ekleyerek. Update işlemini yapmasını sağlıyor.
Tabi, Online bir sistemde bu servisler aktivasyon (crack falan değil.) esnasında yanlarında pek çok başka servisleri de güncelliyor.
vLite yaklaşık 3500 servis dosyasını yeni sürümeleri ile değiştiriyor. Eskilerini direkt siliyor.
Ama vista bu tip müdahalelere karşı çok zayıf. Eski servis/modüllerin silinmeden önce online kaldırılması gerekli. Yoksa o servis/modülü isteyen, gerektiren bir uygulama gönderdiği komutu yanlış kavrayabilecek/tanımlayamıyacak/farklı sonuç üretecek bir servis ile başbaşa bırakılıyor.
Vista da hiçbir uygulama kendi içerisinde String, Menu, Dialog içermez. Tamamen dil dosyalarına bağımlıdır.
Yeni sürüm dll (veyahut ne olursa olsun) ile birlikte eski sürüm dil dosyası kullanılmaya çalışıyor.
Bizzat. 11 sürümü de vLite ile entegre ettim. Bunları online hale getirip kullandım da.
Hata var diyorsam vardır.
Sysprep'i bilmiyorsanız hata ile karşılaşma ihtimainiz dediğim gibi çok düşük.
Bilgisayarı internette gezinmek. Arada oyun oynamak. Msn vesaire için kullanıyorsunuz.

Alıntı : @eryen

Edited by MrNxDmX, 29 May 2008 - 12:21 AM.
Quote eklendi.

#9 Guest_ALtF4_*

Guest_ALtF4_*
  • Guests

Posted 28 May 2008 - 07:29 AM

Hmm...Yani tekrar bir olaya gerek yok...
Bu arada vista ultimate baktım 399 $ diyo :confused02:
Sen kullanıyosun diger vista sistemlerinden ne kadar performans ve gorsellik farkı var?

#10 Guest_selom_*

Guest_selom_*
  • Guests

Posted 28 May 2008 - 07:35 AM

;)

Malesef elimde orjinal vista ultimate yok dostum... :P

#11 eryen

eryen

WinCert Friend

• Members
  • PipPipPipPip
  • 198 posts

Posted 28 May 2008 - 09:48 AM

Bu işlem MUI packli Vİsta değildir.
Direkt Türkçe Vistadır.

Alını yapıldığı gibi. Dha önce de belirtmiştirm.
Vista programları Dialog, String içermezler.
Pakette Lang modülü olmadan çalışamaz yani.

İngilizce de dahil bütün diller MUI tarzında çalışır ve birbirlerinden hiçbir farkları yoktur.

#12 Rocco

Rocco

Rc Corporation

• Turkish Addon Makers
  • 395 posts

Posted 28 May 2008 - 10:28 AM

teşekkür ederim eryen bilgin için bunları yazmamın birsebebi var ben bu konuyu daha önce bir forumda paylaşmıştım bu fikri ki bayağı öncelerden taki NoPe denilen (ilk tamamen kırılmış olan ve activation istemeyen işletim sistemi) Vista ultimate çıktığında ve yorumları aldım birisi bana bir kaynak gösterdi(sanırım kaynak şu ünlü Dergi sitelerinden biri olması lazım) ve beni bu projeden caydırdı bunuda burda paylaşma amacım bu...

#13 Guest_selom_*

Guest_selom_*
  • Guests

Posted 28 May 2008 - 11:44 AM

Bu işlem MUI packli Vİsta değildir.
Direkt Türkçe Vistadır.

Alını yapıldığı gibi. Dha önce de belirtmiştirm.
Vista programları Dialog, String içermezler.
Pakette Lang modülü olmadan çalışamaz yani.

İngilizce de dahil bütün diller MUI tarzında çalışır ve birbirlerinden hiçbir farkları yoktur.

Yani kısaca hocam yaptığım iş olmuşmu sağlıklımı msdn tr vista ile aynımı?

#14 eryen

eryen

WinCert Friend

• Members
  • PipPipPipPip
  • 198 posts

Posted 28 May 2008 - 02:00 PM

Anladığım kadarı ile İngilizce dil'i kaldırmamışsın. Menüde seçenekli dediğine göre.
Seninki Multi Language olmuş. :P

#15 osh

osh

Member

• Members
  • PipPip
  • 37 posts

Posted 28 May 2008 - 03:24 PM

Anladığım kadarı ile İngilizce dil'i kaldırmamışsın. Menüde seçenekli dediğine göre.
Seninki Multi Language olmuş. :P

eryen hocam tnc de ingilizce sp1 li en cd ye tr mui nasıl eklenir sorduk hala cevaplamadın zaten. Nasıl yapıldığını anlatta içimizdeki teknoloji merakı birazcık dinsin.

#16 baris7seven

baris7seven

WinCert Pro

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 346 posts

Posted 28 May 2008 - 03:32 PM

Ben vistaya oldukça uzağım ama böyle bir durumda Mui dil paketi eklemek isterim. Vlite ile de Home Premium hale getiririz zayıflatırız süper olur. Ama sadece ultimate ile mi oluyor dil paketi? Ultimate daha ağır ve gereksi ev kullanıcısı için... Home premium olmazsa da Ultimate yapıp yine hafifletiri artık. Yeter ki dil paket entegresini öğrenelim Vista'ya uzak kişiler olarak. Teşekkürler.

#17 eryen

eryen

WinCert Friend

• Members
  • PipPipPipPip
  • 198 posts

Posted 28 May 2008 - 05:06 PM

eryen hocam tnc de ingilizce sp1 li en cd ye tr mui nasıl eklenir sorduk hala cevaplamadın zaten. Nasıl yapıldığını anlatta içimizdeki teknoloji merakı birazcık dinsin.

Orada da microsoft'un yardım sayfalarına yönlendirdim.
Komple bir açıklama, resimli video anlatım beklemeyin.
Hayatımda öyle bişey yapmadım, yapmam da.
Ben de ilk girdiğimde bişey bilmiyordum. Kimse bana bişey anlatmadı beni yönlendirmedi.

Ben vistaya oldukça uzağım ama böyle bir durumda Mui dil paketi eklemek isterim. Vlite ile de Home Premium hale getiririz zayıflatırız süper olur. Ama sadece ultimate ile mi oluyor dil paketi? Ultimate daha ağır ve gereksi ev kullanıcısı için... Home premium olmazsa da Ultimate yapıp yine hafifletiri artık. Yeter ki dil paket entegresini öğrenelim Vista'ya uzak kişiler olarak. Teşekkürler.

DVD'ye direkt ekleyecekseniz her sürüme ekleyebiliyorsunuz.
Çalışan bir Vista'ya MUI eklemek isterseniz resmi olarak sadece Ultimate böyle bir menüyü destekliyor. Yoksa yolu çok.
Bakın zaten menü dedim. Özellik demedim. Sadece menü işi.

#18 Starscream

Starscream

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 80 posts

Posted 28 May 2008 - 06:53 PM

baris7seven arkadaşım,
Ben 1 yıldır vista ultimate kullanıyorum kim söylüyor ağır çalıştığını? :)
sp1 yüklü bir vista birkaç ufak ayarla son derece stabil ve hızlı bir sistem haline gelebiliyor bu önyargıları lütfen atın artık kafanızdan. 2 çekirdekli 3ghz'ye oc edilmiş(yada def. hızı da bu olabilir)bir cpu ve 1gb ram'iniz var ise(oyun oynuyorsanız 1.5-2 olmalı tabii) kaymak gibi bir sistem sahibi oluyorsunuz.
Şu lanet xp'yi def edin artık yahu :blink:
Şu görüntülere bakın ve hiç canınızın çekmedğini söyleyin :) (an itibariyle masaüstüm)

Posted Image
Posted Image

Edited by Starscream, 28 May 2008 - 06:56 PM.

#19 Guest_ALtF4_*

Guest_ALtF4_*
  • Guests

Posted 28 May 2008 - 07:32 PM

baris7seven arkadaşım,
Ben 1 yıldır vista ultimate kullanıyorum kim söylüyor ağır çalıştığını? :)
sp1 yüklü bir vista birkaç ufak ayarla son derece stabil ve hızlı bir sistem haline gelebiliyor bu önyargıları lütfen atın artık kafanızdan. 2 çekirdekli 3ghz'ye oc edilmiş(yada def. hızı da bu olabilir)bir cpu ve 1gb ram'iniz var ise(oyun oynuyorsanız 1.5-2 olmalı tabii) kaymak gibi bir sistem sahibi oluyorsunuz.
Şu lanet xp'yi def edin artık yahu :blink:
Şu görüntülere bakın ve hiç canınızın çekmedğini söyleyin :) (an itibariyle masaüstüm)

kac paraydı vista ? :D
ucuz olsa alcam da onu alacagıma ramleri 1333 mhz yaparım :D
o yüzden biraz zor geliyo...

Edited by ALtF4, 28 May 2008 - 07:33 PM.

#20 Guest_ALtF4_*

Guest_ALtF4_*
  • Guests

Posted 28 May 2008 - 07:37 PM

Hocam bu vista olayı sardı beni :D
Valla bak su ssden sonra daha bir sardı hemde ...

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users