Jump to content


Photo

[Anlatım] 7-Zip Katılımsız Kurulum Dosyası Hazırlamak (SVCPACK)


  • Please log in to reply
17 replies to this topic

#1 FoobarX86

FoobarX86

    WinCert Friend

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 211 posts
  • Location:Sakarya
  • OS:Windows XP Pro

Posted 03 July 2008 - 09:18 AM

7-Zip Katılımsız Kurulum Dosyası Hazırlamak

Bu yöntem ile katılımsız parametresini bildiğimiz herhangi bir programın katılımsız kurulumunu oluşturabiliriz.

Bu anlatım ricktendo64 ün http://www.wincert.n...?showtopic=1978 adresinde verdiği anlatımın Türkçeleştirilmiş halidir.

Gerekli Dosyalar:
- Buradan en güncel 7zSD dosyasını indirin ve içindeki 7zsd.sfx dosyasını bir klasöre çıkartın.
-Bu adresten 7za***.zip (*** yerine sürüm numarası gelecek) dosyasını indirin. İçindeki sadece 7za.exe dosyasını 7zSD dosyası ile aynı klasöre koyun
-Buradan UPX dosyasını indirin ve içindeki sadece upx.exe dosyasını 7zSD dosyası ile aynı klasöre koyun.

İşlem Adımları
-Dosyaların bulunduğu klasörün içinde "bin" adında bir klasör oluşturun ve katılımsız kurulum yapacağınız programın bütün kurulum dosyalarını bu klasörün içine atın.
-7za.exe dosyalarının bulunduğu dizinde Config.txt adlı bir dosya oluşturun ve içine şunları yazın:

;!@Install@!UTF-8!
GUIMode="2"
RunProgram="program.exe parametre"
RunProgram="hidcon:cmd Register Entry"
;!@InstallEnd@!
Buradaki GUIMode="2" kurulumun sessiz olacağını gösteriyor.

Bizim için asıl önemli olan ise RunProgram="program.exe parametre" satırı.
Bu satırda program.exe kısmına bin klasörü içine kopyaladığınız kurulum dosyalarından kurulumu başlatacak olan hangisiyse onun adını yazın (setup.exe gibi).
Parametre kısmına ise programın katılımsız kurulum parametresini yazın.
Bilmiyorsanız katılımsız kurulum parametresi bulmayı burada anlattım. http://www.wincert.n...?showtopic=3851

RunProgram="hidcon:cmd Register Entry"
Bu satır ise cmd.exe komut penceresinden herhangi bir kayıt defteri girdisi girmek için kullanılıyor. Ben hiç kullanmadım eğer ihtiyacınız yoksa silin.

-Config.txt dosyasını utf-8 kodlamayla kaydedin.
-Yeni bir notepad dosyası açın ve içine şunları yazın

upx --ultra-brute 7zsd.sfx
cd Bin
..\7za a -mx=9 "..\Program.7z" *
cd ..
copy /b 7zsd.sfx + Config.txt + Program.7z Program_Adi.exe
del Program.7z

-Program_Adi kısmına programın hangi adla kurulmasını istiyorsanız oun yazın Create.cmd olarak kaydedin.

-Klasörün en son görünümü şöyle olacak
Posted Image

-Create.cmd yi çalıştırdığınızda aynı klasörde 7-Zip Katılımsız Kurulum Dosyanız hazır olacak.

Lazım olur diye örnek klasörü de buraya ekliyorum. İçinde create.cmd yi sağ tık>düzenle diyerek düzenleyebilirsiniz.
DİKKAT!!!

http://rapidshare.co...ekliDosyalar.7z

BU KLASÖRDEKİ VE SİZİN İNDİRİP KULLANACAĞINIZ BÜTÜN DOSYALAR TEK KULLANIMLIKTIR!!!
YANİ "CREATE.CMD" DOSYASINI BİR KERE ÇALIŞTIRDIĞINIZDA,
AYNI DOSYALARLA TEKRAR ADDON YAPMAYA ÇALIŞIRŞANIZ ADDONUNUZ HATA VERİR.
ÇÜNKÜ "7zsd.sfx" DOSYASI ÇALIŞTIRILMADAN ÖNCE 95 KB İKEN, ÇALIŞTIRILDIKTAN SONRA 45 KB YA DÜŞÜYOR.
BAŞKA ADDON YAPMAK İSTERSENİZ BU DOSYALARI TEKRARDAN BULUP BİR ARAYA GETİRMELİSİNİZ.
BENİM TAVSİYEM SIKIŞTIRILMIŞ DOSYAYI SİLMEYİN!!! LAZIM OLDUĞUNDA TEKRAR ÇIKARIP KULLANIRSINIZ.

Eklenti (Addon) Oluşturma
Şimdi yeni bir klasör oluşturun. Onun içinr de "SVCPACK" adlı bir klasör oluşturun. svcpack in içine katılımsız kurulum dosyanızı kopyalayın. svcpack klasörünün yanına Notepad yardımıyla Entries_***.inf (*** lar yerine svcpack klasöründeki dosyanın adı gelecek. uzantı hariç sadece adı) dosyası oluşturun.

Posted Image

İçine şunları yazın ve kendinize göre düzenleyin.

[general]
builddate=02/05/2008 (Buraya tarih)
description=Total video Converter (Programın Adı)
language=English (Dil)
version=3.11 (Sürümü)
website= (Websitesi)

[EditFile]
I386\SVCPACK.INF,SetupHotfixesToRun,AddProgram

[AddProgram]
tvc.exe (svcpack içindeki dosyanın tam adı)

Sonra SVCPACK ve *.inf dosyasını rar,zip,7z veya cab ile sıkıştırın. (Bunları bir klasörün içine atıp da sıkıştırmayın. arşivde sadece bu iki dosya olsun)

Posted Image

Sıkıştırdığınız dosyayı ***Addon.(uzantı) şeklinde adlandırın. Addonunuz hazır.

Kandiliniz Mübarek Olsun. Kolay Gelsin...

Edited by FoobarX86, 08 September 2008 - 07:31 AM.

  • Önder likes this

#2 FireWalkeR

FireWalkeR

    Lurker

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • OS:Windows XP Pro

Posted 06 August 2008 - 04:48 PM

emeğine ve ellerine sağlık foobarx86 güzel anlatım ve paylasım olmus bu sekilde yaptığımız programların kurulum sayfaları gözükmuyor mu?veya ayrıca sözleşmeleri kabul etme devam butonuna tıklama gibi ek iş cıkartıyormu?

yani tam katılımsız oluyormu kurulum sayfası görünmeyen ve ek iş cıkarmayan bi addon yapmak istiyorum yardımlar için tesekkurler :)

#3 FoobarX86

FoobarX86

    WinCert Friend

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 211 posts
  • Location:Sakarya
  • OS:Windows XP Pro

Posted 06 August 2008 - 06:12 PM

kullandığın parametreye göre tam katılımsız olur. hiçbir pencere gözükmez.

#4 neolas67

neolas67

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 33 posts
  • Location:zonguldak
  • OS:Windows XP Pro

Posted 05 September 2008 - 10:47 AM

şimdi yaptım kendi oluşturduğum klasörde fakat porgram adı yerinde boşluk yerine _ koymak gerekiyomuş

#5 ansrei

ansrei

    Lurker

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • OS:non-selected

Posted 13 September 2008 - 01:38 PM

Teşekkürler katılımsız program yaptım sayende inanmıyorum kendime :rolleyes: Birde forum çok güzel çalışmalar harika çok şey öğreneceğim kesin...

#6 FoobarX86

FoobarX86

    WinCert Friend

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 211 posts
  • Location:Sakarya
  • OS:Windows XP Pro

Posted 14 September 2008 - 11:14 AM

foruma hoşgeldin

#7 Senol Abbasov

Senol Abbasov

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 34 posts
  • OS:non-selected

Posted 20 January 2009 - 07:08 PM

ben kurlum yapiyprumda ama takildigim biyer var mesela 3 4 programi tek bit setup.bat icine komutları yazarak yukluyorum ama ben setup.bat ekraninin kurulumda cikmasini istemiyorum nasil yapabilirim yardimci olurmusunuz?

#8 meLanChoLia

meLanChoLia

    WinCert Friend

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 200 posts
  • Location:Muş/Merkez
  • OS:Windows XP Pro

Posted 21 January 2009 - 07:56 AM

Edit:)

Edited by meLanChoLia, 21 January 2009 - 09:42 AM.


#9 Rocco

Rocco

    Rc Corporation

  • Turkish Addon Makers
  • 396 posts
  • Location:Yalova
  • OS:Windows 7 x64

Posted 21 January 2009 - 08:16 AM

ben kurlum yapiyprumda ama takildigim biyer var mesela 3 4 programi tek bit setup.bat icine komutları yazarak yukluyorum ama ben setup.bat ekraninin kurulumda cikmasini istemiyorum nasil yapabilirim yardimci olurmusunuz?


eğer programını 7zip ile hazırlıyacaksanız ek yazılımıma gerek yok kullanmanız gereken parametre bu olmalı

RunProgram="hidcon:setup.bat"

parametresini kullanırsanız cmd ekranını görmezsiniz

#10 Senol Abbasov

Senol Abbasov

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 34 posts
  • OS:non-selected

Posted 21 January 2009 - 08:38 AM

;!@Install@!UTF-8!
GUIMode="2"
RunProgram="setup.bat"
RunProgram="hidcon:setup.bat"
;!@InstallEnd@!

Bu sekilde yaptim ama yinede gizletmedi nerde sorun sizce?

Edited by Senol Abbasov, 21 January 2009 - 09:08 AM.


#11 meLanChoLia

meLanChoLia

    WinCert Friend

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 200 posts
  • Location:Muş/Merkez
  • OS:Windows XP Pro

Posted 21 January 2009 - 09:42 AM

;!@Install@!UTF-8!
GUIMode="2"
RunProgram="setup.bat"
RunProgram="hidcon:setup.bat"
;!@InstallEnd@!

Bu sekilde yaptim ama yinede gizletmedi nerde sorun sizce?



buna göre hem setup.bat olarak çalıştırıyorsun önce sonra hidiconu kullanarak çalıştırıyorsun.yani setup.bat ı iki kez çalıştırmış oluyorsun.komutu denemek için sadece hidicon:Setup.bat olarak çalıştırabilirsin.

#12 Rocco

Rocco

    Rc Corporation

  • Turkish Addon Makers
  • 396 posts
  • Location:Yalova
  • OS:Windows 7 x64

Posted 21 January 2009 - 10:06 AM

hayır olması gereken bu

;!@Install@!UTF-8!
GUIMode="2"
RunProgram="hidcon:setup.bat"
;!@InstallEnd@!


#13 Senol Abbasov

Senol Abbasov

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 34 posts
  • OS:non-selected

Posted 21 January 2009 - 02:53 PM

hayır olması gereken bu

;!@Install@!UTF-8!
GUIMode="2"
RunProgram="hidcon:setup.bat"
;!@InstallEnd@!



tesekkurler dedigin gibi yaptim oldu cok saol

#14 Senol Abbasov

Senol Abbasov

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 34 posts
  • OS:non-selected

Posted 05 March 2009 - 05:35 PM

Arkadaslar benim soyle bir problemim var bu 7zple katilimsiz yaparken bir klasoru diyelim C:\programfilese tasimak isttiyorum internettte boyle bisiler buldum ama bi turlu olmadi RunProgram="hidcon:cmd /c xcopy filename \"%ProgramFiles%\\filename\" /s /e /i /y /h /r /k" yardimci olacak arkadaslara tesekkurler

#15 guven5

guven5

    Lurker

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
  • OS:Windows XP Pro

Posted 07 August 2009 - 09:48 PM

işte tam aradığım şey paylaşım için teşekkürler. Takıldığım bir yer olursa gene bu başlık altından yardım isterim. :)
Bu arada 7zSD linki çalışmıyor.

#16 X-Force

X-Force

    WinCert Pro

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 373 posts
  • OS:Windows 7 x64

Posted 08 August 2009 - 09:47 AM

Bu adresten 7zsfx dosyalarını indirebilirsiniz.

http://7zsfx.info/en/

#17 WeSTWooD

WeSTWooD

    Lurker

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
  • OS:Windows XP Pro

Posted 08 September 2009 - 06:18 AM

Tamam şimdi herşey çok güzel çalışıyoda ben klasör içindeki sadece yani kurulum dosyası kalmasını istiyorum bunda başka şeylerde gözüküyo ben bin filn gözükmesin diyorum 7zip le bi kaç deneme yaptım olmadı

#18 FoobarX86

FoobarX86

    WinCert Friend

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 211 posts
  • Location:Sakarya
  • OS:Windows XP Pro

Posted 10 September 2009 - 09:39 AM

zaten o kurulum dosyasını oradan alıp cd ye entegre edeceksiniz. onun için de svcpack addon yapmayı anlattım.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users