Bu yöntem ile katılımsız parametresini bildiğimiz herhangi bir programın katılımsız kurulumunu oluşturabiliriz.
Bu anlatım ricktendo64 ün http://www.wincert.n...?showtopic=1978 adresinde verdiği anlatımın Türkçeleştirilmiş halidir.
Gerekli Dosyalar:
- Buradan en güncel 7zSD dosyasını indirin ve içindeki 7zsd.sfx dosyasını bir klasöre çıkartın.
-Bu adresten 7za***.zip (*** yerine sürüm numarası gelecek) dosyasını indirin. İçindeki sadece 7za.exe dosyasını 7zSD dosyası ile aynı klasöre koyun
-Buradan UPX dosyasını indirin ve içindeki sadece upx.exe dosyasını 7zSD dosyası ile aynı klasöre koyun.
İşlem Adımları
-Dosyaların bulunduğu klasörün içinde "bin" adında bir klasör oluşturun ve katılımsız kurulum yapacağınız programın bütün kurulum dosyalarını bu klasörün içine atın.
-7za.exe dosyalarının bulunduğu dizinde Config.txt adlı bir dosya oluşturun ve içine şunları yazın:
;!@Install@!UTF-8! GUIMode="2" RunProgram="program.exe parametre" RunProgram="hidcon:cmd Register Entry" ;!@InstallEnd@!Buradaki GUIMode="2" kurulumun sessiz olacağını gösteriyor.
Bizim için asıl önemli olan ise RunProgram="program.exe parametre" satırı.
Bu satırda program.exe kısmına bin klasörü içine kopyaladığınız kurulum dosyalarından kurulumu başlatacak olan hangisiyse onun adını yazın (setup.exe gibi).
Parametre kısmına ise programın katılımsız kurulum parametresini yazın.
Bilmiyorsanız katılımsız kurulum parametresi bulmayı burada anlattım. http://www.wincert.n...?showtopic=3851
RunProgram="hidcon:cmd Register Entry"
Bu satır ise cmd.exe komut penceresinden herhangi bir kayıt defteri girdisi girmek için kullanılıyor. Ben hiç kullanmadım eğer ihtiyacınız yoksa silin.
-Config.txt dosyasını utf-8 kodlamayla kaydedin.
-Yeni bir notepad dosyası açın ve içine şunları yazın
upx --ultra-brute 7zsd.sfx cd Bin ..\7za a -mx=9 "..\Program.7z" * cd .. copy /b 7zsd.sfx + Config.txt + Program.7z Program_Adi.exe del Program.7z
-Program_Adi kısmına programın hangi adla kurulmasını istiyorsanız oun yazın Create.cmd olarak kaydedin.
-Klasörün en son görünümü şöyle olacak

-Create.cmd yi çalıştırdığınızda aynı klasörde 7-Zip Katılımsız Kurulum Dosyanız hazır olacak.
Lazım olur diye örnek klasörü de buraya ekliyorum. İçinde create.cmd yi sağ tık>düzenle diyerek düzenleyebilirsiniz.
DİKKAT!!!
http://rapidshare.co...ekliDosyalar.7z
BU KLASÖRDEKİ VE SİZİN İNDİRİP KULLANACAĞINIZ BÜTÜN DOSYALAR TEK KULLANIMLIKTIR!!!
YANİ "CREATE.CMD" DOSYASINI BİR KERE ÇALIŞTIRDIĞINIZDA,
AYNI DOSYALARLA TEKRAR ADDON YAPMAYA ÇALIŞIRŞANIZ ADDONUNUZ HATA VERİR.
ÇÜNKÜ "7zsd.sfx" DOSYASI ÇALIŞTIRILMADAN ÖNCE 95 KB İKEN, ÇALIŞTIRILDIKTAN SONRA 45 KB YA DÜŞÜYOR.
BAŞKA ADDON YAPMAK İSTERSENİZ BU DOSYALARI TEKRARDAN BULUP BİR ARAYA GETİRMELİSİNİZ.
BENİM TAVSİYEM SIKIŞTIRILMIŞ DOSYAYI SİLMEYİN!!! LAZIM OLDUĞUNDA TEKRAR ÇIKARIP KULLANIRSINIZ.
Eklenti (Addon) Oluşturma
Şimdi yeni bir klasör oluşturun. Onun içinr de "SVCPACK" adlı bir klasör oluşturun. svcpack in içine katılımsız kurulum dosyanızı kopyalayın. svcpack klasörünün yanına Notepad yardımıyla Entries_***.inf (*** lar yerine svcpack klasöründeki dosyanın adı gelecek. uzantı hariç sadece adı) dosyası oluşturun.

İçine şunları yazın ve kendinize göre düzenleyin.
[general] builddate=02/05/2008 (Buraya tarih) description=Total video Converter (Programın Adı) language=English (Dil) version=3.11 (Sürümü) website= (Websitesi) [EditFile] I386\SVCPACK.INF,SetupHotfixesToRun,AddProgram [AddProgram] tvc.exe (svcpack içindeki dosyanın tam adı)
Sonra SVCPACK ve *.inf dosyasını rar,zip,7z veya cab ile sıkıştırın. (Bunları bir klasörün içine atıp da sıkıştırmayın. arşivde sadece bu iki dosya olsun)

Sıkıştırdığınız dosyayı ***Addon.(uzantı) şeklinde adlandırın. Addonunuz hazır.
Kandiliniz Mübarek Olsun. Kolay Gelsin...
Edited by FoobarX86, 08 September 2008 - 07:31 AM.