Jump to content

Photo

Yeni Yapmış Olduğum Sistemimdeki Hatalar

• Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 SoundMax

SoundMax

Lurker

• Members
  • Pip
  • 2 posts

Posted 25 October 2009 - 06:05 PM

öncelikle konu yanlış yerde ise özürdilerim. yenı uyeyım turkce olarak burayı bulabildim.

yeni yapmış oldugum sistemimde birkaç hatam var bildiklerinizi eğer açıklarsanız çok sevinirim.

1- İE7 Problemi

arkadaşlar sistemi kuruyorum önceden ıe7 çift tıklayınca kısayol atıyordu artık atmıyor derken şöyle oldu. sistem kuruldu masa üstü geldi. masa üstündeki ie7 iconunu ne kadar tıklarsam tıklıyım kısayol atıyor taki hızlı baslattan birkere tıklayıp daha sonra masa ustundekine tıklayana kadar yani hızlı baslattaki ie7 iconuna tıklarsam sonrasında masa ustundekıne tıklarsam kısayol atmıyor normal calısıyor. hızlı baslata basmadan ben bunu orjınal sekilde kısayol atmadan calıstıramıcakmıyım nasıl yaparım ?

2- Resimlere Dikkat Saat Ayarı ve İşlemlerdeki Kullanıcı Adının Görünmemesi

resimlerde gördüğünüz gibi saat ayarım değişik çıkıyor dogru olan saat aşagıdakidir. diğeride görev yöneticisinde işlemlerde isimler görünmüyor kullanıcı adı altında dikat ederseniz? nasıl bunlara çarebulabilirim acaba ?

Posted Image Posted Image

3- Logon Ekranı Problemi

arkadaşlar mesela windows tuşuna basıp l ye basınca bilgisayarımızın kullanıcısı şifreli ise bilgisayarımızı kilitliyor. bende üstteki gibi olması gerekirken aşağıdaki gibi oluyor üstteki gibi olması için ne yapmalıyım ?

Posted Image Posted Image

#2 prince of persia

prince of persia

Member

• Members
  • PipPip
  • 14 posts

Posted 25 October 2009 - 07:06 PM

IE 7 sorunuzu tam anlayamadım o yüzden geçiyorum
acaba internet explorer ikonu sp3 ile kaybolma sorunu varya onu mu demek istiyorsunuz belki lüzümsuz olacak ama

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\HideDesktopIcons\NewStartPanel sağda yeni dword yaratıp ismini {871C5380-42A0-1069-A2EA-08002B30309D} değerini de 0 yaparsanız ve masaüstünü yenilerseniz orijinal ie ikonu gelmesi lazım

resme baktığımda iki windows teması bana farklı gibi geldi o yüzden saat ayarı farklı yani herhalde kastteğiniz birinde tarihi yazması diğerinde yazmaması dimi acaba aynı temayı mı kullanıyorsunuz sanal makine ve gerçek makinede
kullanıcı adınızın görünmemesi terminal hizmetlerinin başlamamasından ileri gelir ya siz bilerek kapattınız yada bi sorun varda başlamıyor servislerde terminal hizmetlerini otomatiğe çekin ve başlatın
logon ekranı sanırım hızlı kullanıcı değiştirme hizmetiyle ilgili ve denetim masasından kullanıcı hesaplarından da ayar yapmak gerekir buna bakın hızlı kullanıcı değiştirme de terminal hhizmetleriyle ilişkilidir

Edited by prince of persia, 25 October 2009 - 07:22 PM.

#3 SoundMax

SoundMax

Lurker

• Members
  • Pip
  • 2 posts

Posted 25 October 2009 - 07:20 PM

IE 7 sorunuzu tam anlayamadım o yüzden geçiyorum
resme baktığımda iki windows teması bana farklı gibi geldi o yüzden saat ayarı farklı yani herhalde kastteğiniz birinde tarihi yazması diğerinde yazmaması dimi acaba aynı temayı mı kullanıyorsunuz sanal makine ve gerçek makinede
kullanıcı adınızın görünmemesi terminal hizmetlerinin başlamamasından ileri gelir ya siz bilerek kapattınız yada bi sorun varda başlamıyor servislerde terminal hizmetlerini otomatiğe çekin ve başlatın
logon ekranı sanırım hızlı kullanıcı değiştirme hizmetiyle ilgili ve denetim masasından kullanıcı hesaplarından da ayar yapmak gerekir buna bakın hızlı kullanıcı değiştirme de terminal hhizmetleriyle ilişkilidir

öncelikle ilginize teşekkür ederim. ie7 sorunum şöyle sistemimi kurduktan sonra kısayol atıyor. hızlı başlattan ie7 yi calıstırırsam kısayol atmıyor. iki windows teması var ewt googleden bulup koydum. üstteki gibi olmasını istiyorum anlatmışsınız teşekkürler ama. ben yeni sistem tasarlıyorum daha yeniyim hangi dosyayı ne yapmam gerekiyor bu problemleri düzeltmem için? kurulu bir sistemde oynamak degil yani. yardımcı olursanız sevınırım nlite demi bi ayarsızlık yaptım acaba yaptıgım ayarlarda bunlar

====================[Çıkarılanlar]====================

- .NET Framework
- Resimler ve Arkaplanlar
- Windows Sesleri
- Indeksleme Servisi
- Messenger
- Ekran Koruyucuları
- Internet Oyunları
- Tur
- DOCS
- SUPPORT
- VALUEADD