Jump to content

Help And Support

All Help And Support Requests in Turkish Language (RVMi, nLite, Windows & Forum Issues)

1. dosya a

• 4 replies
    • 7.8k views
  2. Started by by_uk,

Selam değerli okurlar. Yazılım ve donanım sorunları artık birçok bilgisayar kullanıcısının günlük hayatının bir parçası. Gerçekten de sisteminiz kararlı ve hiç ama hiç bir sorun yokken bir bakıyorsunuz umulmadık bir hata çıkıyor karşınıza. Belki de günlerce bu hata ile uğraşmak zorunda kalıyorsunuz. Genelde ise çözüme çoğu kullanıcı format yoluyla ulaşmaya çalışıyor. Ama her sorun sistem kaynaklı olmadığı için saatlerce verdiğiniz uğraştan sonra bazen bu tür çözüm arayışlarında hayal kırıklığı yaşayabiliyorsunuz. Şimdi sözü fazla uzatmadan ilgili konumuza geçelim. Internete bağlandınız ve bazı web sayfalarında resimler gözükmemeye başladı. Aslında çok önemli bir sorun ola…

• 0 replies
    • 4.6k views
  3. Started by by_uk,

Selamlar Karşılaştığım sorunla ilgili çözüm arayışlarım maalesef başarısızlıkla sonuçlandığı için yardımlarınızdan istifade etmek amacıyla konuyu açmaya karar verdim (daha önceden açıldıysa özür dilerim). Resmi bir kurumda kullanmış olduğum bilgisayar HP Compaq dc7900 serisi bir masaüstü. İşletim sistemi ise Vista Business SP2 (32 bit). Geçenlerde gayri ihtiyari bir sorun nedeniyle tüm sistemi yeniden kurmak zorunda kaldım. Bilgisayarın donanımı ile ilgili güncel sürücüler ve de gerekli sistem güncelleştirmelerini yükledim. Koruma ve güvenlik programı da dahil olmak üzere kullanmış olduğum programların tamamı neredeyse lisanslı programlardır. Hiçbir problem yokken Inte…

• 0 replies
    • 2.5k views
  4. Started by oguz,

Arkadaşlar msn'de kişi listesine biri eklendiginde msn otomatik olarak, kendi kendine engelliyor ve kişi listeye engellenmiş olarak kaydediliyor. Bu sorunu yaşayan ve

• 0 replies
    • 2.6k views
  5. Started by dR.CodeC,

driverpack base ile kurulm yaptık kurulm bittikren sonra После установки автоматически Как удалить изображения ниже, вы ... bunların

• 4 replies
    • 4.8k views
  6. Started by refikilhan,

Arkadaşlar forumda araştırdım,belkide g

• 0 replies
    • 2.7k views
  7. Started by by_uk,

Selamlar 32 Bit Vista Home Premium işletim sisteminde Windows'un kendi Disk Birleştirme programını devre dışı bıraksak bile Disk Çözümleme işlemi işlevine devam ediyor. Bu olayın da ekarte edilebilmesi için yapmamız gereken işlem ya da ulaşmamız gereken kayıt defteri girdisi nedir? İkinci bir durum; sistemin kendi oluşturduğu sistem geri yükleme noktalarının oluşturulma aralıklarının süresini uzatmak için yine kayıt defteri anahtarını rica ediyorum. Yardımı olabileceklere şimdiden teşekkürler...

• 0 replies
    • 2.8k views
  8. Started by cihat,

Arkadaşlar ben hazırladığım Katılımsız xp ye driver eklemek istiyorum.http://driverpacks.net/DriverPacks/ adresinden indirdiğim driverleri 2 şekilde entegre etmek istedim.Ama doğru yapıp yapmadığımı bilmiyorum. 1.nLite ile entegre etmek istemiştim sebebi ise daha fazla sıkıştırarak daha az yer kapladığını s

• 7 replies
    • 9.9k views
  9. Started by wall,

1. Xp cdsine kendi driverlarımı entegre etmek istiyorum. Bunun i

10. HFSlip'in yapımcısı uzun zamandır desteğini kesti biliyorsunuz. Bu yüzden 1.7.9 final öncesi beta sürümlerle ardından gelen 1.7.10 beta release'lerine ulaşmak artık imkansız! Elinde HFSLip'in oynanmamış "hfslip-1.7.9_beta_m" olan paylaşırsa sevinirim arkadaşlar. Bu versiyon en sorunsuz olandı çünkü. Yine 1.7.10 sürümünün son betalarından elinde olan varsa bir yere upload ederse çok makbüle geçecek! Final sürüm 1.7.9 ise bir nedenden dolayı scvpack klasöründeki birçok katılımsız svcpack kurulumunu eklemiyor, görmüyor! Bu yüzden nispeten bulunabilir olan 1.7.9 final sürümü tercih etmek mantıklı değil. Yukarda ismi geçen "hfslip-1.7.9_beta_m" de böyle bir sorun yok mesela!…

• 5 replies
    • 4.2k views
  11. Selamlar, Microsoft'un her ayın salı günleri çıkardığı rutin güncellemeleri yayınlandı ve bu postada epey fazla güncelleme var (total 35mb!) Fakat mimo's un sitesi (http://mimo.zxq.net) hala eski tarihli yayında (Update-list 2010-08-03, Xp-List 2010-08-03 görünüyor) Yeni 10 ağustos 2010 tarihli güncellemeleri ne zaman sayfasına ekler ve listeyi güncelleyecek diye mail atmak istedim ama mail adresi, iletişim bilgisi vs göremedim? Durumu mimo'ya nasıl sorabiliriz veya sorabilecek biri varmı?

• 3 replies
    • 2.5k views
  12. Arkadaşlar başlıkta da yazdığım gibi windows 7 modifiyesinde başlat men

• 0 replies
    • 2.6k views
  13. Restorator ile user32.dll.res editlemiştim (g

• 1 reply
    • 2.7k views
  14. Arkadaşlar fikir ve yorumlarınıza ihtiyacım var. Şöyleki; Nesim üstadımızın zamannda yaptığı NR_Updatepack, Beta4 Final değişim listesinde şöyle bir ifade vardı; "KB955043-v2 kaldırıldı (KB956844 ve KB973869 bu yamanın yerine geçti) Burada, KB955043-v2 dosyasının kaldırılıp yerine KB956844 ve KB973869 dosyalarının geçtiği bilgisine nerden, nasıl ulaşıyordu? Thehotfixshare.net sitesinde onlarca türkçe hotfix dosyası mevcut. Bunlardan büyük çoğunu update paketine dahil ettiğimizi düşünelim. Yukardaki örnekte olduğu gibi son zamanlarda microsoft tarafından çıkarılan herhangi daha güncel bir güncelleme dosyasının thehotfixshare.net'ten elde edilen bir veya birkaç hotfix'in …

• 7 replies
    • 5k views
  15. Started by by_uk,

Selamlar Belki de birçok kullanıcının başına gelen ve çözümünde başarısız olduğu bir konuyu izninizle burada paylaşmak istiyorum. Bu sorunu yaşayanların tamamı için çözüm olmasa da birçok kullanıcının bundan faydalanacağı kanaatindeyim. Malum, bazı istisnalar olsa da programların güncel sürümlerinin kullanılması bir avantaj. Programları sistemden kaldırırken kaliteli uninstall programlarının kullanılması, kayıt defterinin program kalıntılarından tamamen temizlenmesi, yine kaldırma işleminden sonra sistemden silinmeyen ilgili klasörlerin manuel olarak silinmesinde fayda var. Tüm bu işlemlerin yapıldığı ve sistemimizin kararlı olduğu varsayılarak Java'nın güncel sürümünü ku…

• 3 replies
    • 7.7k views
  16. Started by sinan_,

Merhaba benim merak ettiğim konu reel -ger

• 1 reply
    • 2.2k views
  17. Started by lejon89,

Merhaba arkadaşlar.Yaklaşık 10 denemedir x-force'nin yapmış olduğu .net framework addonu sistemime hiç bir şekilde ya dahil olmuyor yada ben beceremiyorum..Sinirlerim bozuldu umarım yardım edersiniz.Addon sisteme ekli SRVPACK klasöründe ve kurulum listesinde var ama kurulmamakta ısrar ediyor.Windows update sitesinde sürekli 2 adet .net güncellemesi alıyorum..Resimler ile durumu özetleyeceğim sizlere.. Bu çıkan güncellemenin resmi, Buda sisteme entegre edildiğine dair resim... Entegreyi yaptığım işletim sistemi : Windows 7 Home Premium Aynı şekilde java'da entegre olmuyor.Kurulumda hata falan vermiyor ama entegre olmuyor. Windows Update yapmaya kalktığımdada başarısız ol…

• 1 reply
    • 2k views
  18. Started by sinan_,

bir modifiye xp yi incelediğimde system32 klas

• 3 replies
    • 3.7k views
  19. Started by sinan_,

7iso vs. paketlerle sistem ikonları değiştirilmiş xp yi normal xp ikonlarına

• 0 replies
    • 2.1k views
  20. Guest g
    Started by Guest g,

Bu siteye giriş yapmak istediğimde benden kullanıcı ve şifre istiyor. Bu siteye girebilmem i

• 0 replies
    • 3.3k views
  21. Started by oguz,

Arkadaslar merak ettigim iki konu var. Ilk'i 64bit xp ile 32bit xp'nin registry soy agaci arasinda ciddi bir fark varmi? Ornegin 32 bit katilimsiz kurulumlarda kullanilan system.reg ince ayar reg dosyasi 64 bit xp icinde ayni yontemlerle kullanilabilirmi, ($OEM$ klasoru yardimiyla) ve ayni etkiyi gosterirmi? Digeri rvm veya nlite altinda 64bit xp'ye, 32 bit addon'lar uygulanabilirmi? Bildigim kadariyla 64 bit xp'ye sorunsuzca x86 uygulamalar yuklenebiliyor. Bu durumda isletim sistemi 64bit calisirken 32 bitlik normal uygulamalar program files'da x86 dizinine kuruluyor ve dogal olarak 32 bit calisiyorlar. Bu iki konuda bilgi ve tecrube sahibi dostlarin yorum ve gorusleri…

22. Windows Automated Installation Kit (WAIK) ve windows develoment ile katılımsız windows7 yapmak istiyorum task(g

• 0 replies
    • 3k views
  23. Started by mecit,

oncelikle herkese selam bilgisayarima xp essential kurdum oldukca iyi icinde cok guzel programlar var fakat turkce q klavye destegi yok bunu kurulmus sisteme nasıl ekleyebilirim yardımcı olursanın cok sevinirim tesekkurler

• 7 replies
    • 7.4k views
  24. Started by oguz,

Ccleaner'ın son versiyonunda "DNS Önbelleği Temizle" diye bir seçenek koymuşlar. Her açılışta ccleaner'ı dns önbelleği temizleyecek şekilde ayarlamanın bize faydasımı olur zararımı? Her açılışta yapılacak bu temizlik sörf hızını düşürürmü sizce?

• 2 replies
    • 3.3k views
  25. Started by necati,

Saygıdeger Arkadaşlar hazır kurulu sistemde Bilgisayarım Menüsüne Klasör ekleme imkanımız varmı acaba Yardımcı olursanız sevinirim....

• 6 replies
    • 6.1k views