Jump to content
sputnik089

Create English ISO on a German OS

Recommended Posts

Hi All,

I try to create an English iso file with my German Windows7_x64 OS Development-PC.

The English isofile I used is X17-59186.iso (Win7 SP1 X64 EN).

If AIO from WTK 1.5.0.1_Test38 is processing the updates, IE9 (982861) is marked green but all the others (incl. language pack german) are marked red.

Did I forget to set a special checkmark somewhere?

Is there a log file I could check for getting further information about the problem?

Thank you very much and hav a great weekend.

Sputnik089

post-26629-0-88659100-1353749329_thumb.j

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Sputnik,

I would say: the updates you try to integrate (at least those in the picture) are to old (february 2012 and earlier), try to get actual updates,

for example with McRip Updates (more than 400, many are not really needed for every user).

Information about patches can you read here (only german).

If you try to get an ISO-file in english, why do you integrate a german LP?

If you want to have both languages integrated, then you need Win7-Ultimate, as user jojo-I am professional already said.

I think the integration is not dependent from the OS-languages you are using to integrate.

My integration (Win 7 Prof SP1, WinToolkit 1.5.0.1_t38, all the Updates coming from Windows Update and some patches for .NET-FW), is running without problems.

And now in german:

Ich würde sagen: die Patches (mindesten die im angehängten Bild) sind zu alt (Feb. 2012 und früher); versuch mit aktuellen Patches,

z.B. die, die du von McRip-Katalog bekommst (es sind mehr als 400, aber nicht alle für jeden User notwendig).

Infos über die Patches kannst du hier lesen.

Wenn du versuchst ein ISO-Image in Englisch zu erzeugen, warum willst du ein deutsches Language-Pack integrieren?

Solltest du versuchen, beide Sprachen gleichzeitig zu haben, dann brauchst du Win7-Ultimate, wie jojo-I am professional schon sagte.

Ich denke nicht, daß die Sprache des OS deines Develop-PC eine Rolle spielt.

Meine Integration (Win7-Prof-SP1, WinToolkit 1.5.0.1_t38, alle Updates, die über Windows-Update kommen und ein paarPatches für .NET-FW) läuft ohne Probleme.

MfG, Thiersee

Edited by Thiersee

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks Jo and Thiersee,

sorry, the screenshot was wrong.

I tried Ultimate and Professional (without LP) and wasn't able to integrate any Updates.

So I get the feeling that the language of the iso file has to be the language of the OS, WTK is working on. Why is that?

A friend of mine is going to spain and wanted to have a current English DVD, so that´s why I came accross the idea. My German ISOs (incl. Net-FW) worked great with this awesome tool.

Did any of you try to work with an iso of another language?

Attached the current screenshot with Ultimate and newer Updates ... same.

Thanks for all your help!

Thiersee, thanks for the German part, but English is o.k. for me ... or does mine sound so bad? :confused02:

Sputnik089

post-26629-0-58691700-1353777589_thumb.j

Share this post


Link to post
Share on other sites
....

Thiersee, thanks for the German part, but English is o.k. for me ... or does mine sound so bad? :confused02:

.....

No, of course!

But just a question:

do you work with TEMP on a RAM-Disk?

Just after my answer I tried to integrate with TEMP (Windows) and WinToolkit_Temp on a RAM-Disk and I got similar problems...

I'm now integrating my Professional with the last updates and after that I would try an integration for an italian ISO on my german system.

Thiersee

Edit:

I don't have an italian-ISO, only the same like you: english X17-59186: I will try with englisch.

Edited by Thiersee

Share this post


Link to post
Share on other sites

Forget my question about RAM-Disk!

I tried now with an english ISO (x17-59186) on my german OS (Win7 Prof SP1):

exactly the same result as you :ranting: !

I think, Lego should have a look at this "bug".

Thiersee

Edit:

May be a solution for your problem could be to install an englisch version in a VirtualBox and to integrate there.

Edited by Thiersee

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Sputnik89,

May be a solution for your problem could be to install an englisch version in a VirtualBox and to integrate there.

I installed Win 7 english in the VirtualBox and I tried it for you ;) !

The result:

it has NOT changed, but the problem I found out is not the different OS-Language, the problem are the files without the same language as the OS!

What I mean:

in my INI-file I have IE9-german, SP-Mode german and IE9-LP german: if I start integrating only this files are getting green, ALL other go red;

if I delete this files from the INI ALL files go green and get integrated!

An integration in two steps (first this three files alone and in the second step all other patches) did NOT help too.

BTW:

a German-AIO-ISO with a german Win7-SP1-ISO (x17-59885) and the same INI will be generated under Win7 english in the VirtualBox without issues!

A secondary advantage generating the ISO within the VirtualBox: the run is (in my case) 40-45% faster; but this is not so important.

Thiersee

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Thiersee,

you are right. I integrated about 152 Updates without any problem now, the way you described.

More testing tomorrow (LanguagePack, IE9 ...) ...

Sputnik089

Share this post


Link to post
Share on other sites

...

More testing tomorrow (LanguagePack, IE9 ...) ...

....

Hi,

as I wrote, a two steps integration did not work (same error), no matter in wich "direction": first all updates and then IE9, LP an IE9-LP, or the opposit way.

Remember: after integration the updates are not installed, they are only on "Install pending"-status.

Thiersee

Share this post


Link to post
Share on other sites

I made another try, this time with Italian.

Same errore if I use some files in another language as the language of the ISO I'm trying to build.

If I substitute this "spurious" files with the same file in the same language of the ISO, then I do not get any updates red, all green.

Without any doubt the OS-language I'm working with is NOT the origin of tis error.

Regards, Thiersee

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Content

    • By GJB
      Hi,
      I'm trying to use the contents of an unzipped windows 10 iso to upgrade windows 10 from an early version to a later version (there isn't enough room on the tablet to allow the update to download in the traditional way)
      All has gone well so far, except the 'English' version of the iso I have downloaded claims to not match the
      County region English
      Languages  English (United Kingdom)
      installation I have
      Which version of the ISO should I have dowloaded please?
      As the version down't match I'm not given the iopportunity to keep apps and settings
      Many thanks in advance,
      Gideon
    • By Braga
      Save,
      How to create an installation image with all Windows Basic programs and drivers?
      For after installing Windows already do the automatic installation.
       
      att
    • By Adilson Enio Pierog
      I need the Windows 7 ISO Portuguese Brazilian (pt-br) language  but is not listed on selection box.
      Please see the print below:

       
      That Portuguese version is from Portugal but I'm from Brazil. What can I do?
    • By I_NEED_HELP
      Hi im new to this forum.
      Maybe i'm just to stupid but for me it does not work to load more than one installation file. When i load one installation file and then another, the entries from the first file disappear. I'm using the version 1.5.4.9. 
      Hopefully some can give me some advice. Thanks!
       
    • By niTe_RiDeR_Pr0
      CATEGORY: Adobe Runtimes/AiOs
      ABOUT: Adobe Flash Player v21.0.0.242 & v22.0.0.168beta (PPAPI+NPAPI Plugin & ActiveX) + Shockwave Player 12.2.4.194 + Adobe AIR v21.0.0.215 & v22.0.0.149beta Runtimes --> All-in-One RePack. [13.6.2016]

      + +
       
       
      INFO/NOTES:
      You can select which runtimes to install in the setup wizard. Shockwave player original msi installer repacked by me to slim it up (better compression, LZMA2). Removed Shockwave Player 10 compatibility files. NEW: Also added beta version AiO, containing latest beta versions of the runtimes. Updated on 13 June 2016.  
      DOWNLOADS: 
      Stable version: https://mega.nz/#!poRT2LxJ!KnikLatcxudi2HO3snwUhXbf6N5VRAG2IsuEdgVveqU
      Beta version: https://mega.nz/#!15QxRRZJ!W2ROf4zgxhLi2rVtOzUdazdMGkKKxVQw-mu9hWINsFA
      Architecture: x86 & x64
      VirusTotal Scan Report: Will be uploading later, but I am sure it is 100% safe.

      Enjoy!
      Cheers...
×
×
  • Create New...