Jump to content

wxpUP SP3 Sonrası Güncelleme Paketi ve Eklentileri


gececi_78

Recommended Posts

gececi_78

Ben paketlerine ek olarak Nesim in WGAN addonuda ekliyorum buna gerek yok mudur acaba artık?

Nesim in paketleriyle kurdugum XP her zaman olmasada bazı lazım programları kurarken kendini restart yapıyordu;umarım Senin paketlerde hiçbi sorun çıkmaz artık.Yalnız Senin paketler nedense Nesim in kinden oldukca büyük sanırım Nesim gereksiz dosyalarıda çıkarıyordu.

Edited by elixirs
Link to comment
Share on other sites

Bu son durumu bende yeni farkettim paketi gözden geçiriyorum. En kısa zamanda düzeltmeye çalışacağım. Çok ilginç bir durum gerçekten bazı kurulumları sessiz kuruluma döndürüyor :)

gececi_78 benim sorunum sessiz setup dan daha ciddi,

Yaşadığım sorun özetle şöyle;Her program kurulumunda olmasada bazı programlarda kurulum yaparken yani kurulumun ortalarında program kendini kopyalarken birden ekranda "durum çubuğu" ve "masaüstü simgeleri" yok olup ardından birkaç sn bekleyip birden pc restart atıyor..

Belkide windows dosya koruması gibi bi sorundur diye düşün müştüm ben ama sanırım "barıs7ven" arkadaşımızın dediğide olabilir yani "Windows installer" la ilgili bi sorunda olabilir.

Umarım çözülür ivedi zamanda,

Edited by elixirs
Link to comment
Share on other sites

Windows Installer 4.5(WindowsXP-KB942288-v3-x86) yükledim ama kendi kendine katılımsız kurmasını çözmedi hala aynı..

@elixirs; Senin yaşadığın sorun cidden büyükmüş eğer doğruysa.. Hangi dosyalarda kurulum yaparken bu sorunu yaşıyorsun en iyisi bir veya birkaçını upload edersen biz de deneyelim, genel-geçer bir sorun olup olmadığından emin olalım.

@hawker; Eyvah ki ne eyvah:) Şaka bir yana sorunu gececi_78 arkadaşımız yeni paketle muhtelemelen çözecektir. Birkaç güne yeni güncellemeler de geliyor zaten;) Ancak bu paketle yaptığın (1.0.4.2) Xp kurulumları için hataları düzeltebilecek bir kurulum paketi yapılabilir. Tabi önce sorunun kaynağının bulunabilmesi gerek. Ben çözemedim pek.. Pakete updatelerle ilgili eklenen reg girdilerinde bir sorun olabileceği düşüncesindeyim.

baris7seven

dene dicemde çok büyük soft bosendorfer290 2,5gb falan.

Sorun sanırım system32 klasörüne kopyalama esnasında oluyor;Nerden mi anladım?Kurulumun düşmesinden az önce bu "msvcp71.dll" türü bi dosya kopyalandıgını görüyordum.

Belkide bu msvcp71.dll türü dll ler update pack içinde yok ve programlarda kurulumda system32 ye bunu atarken windows kurulumu kesiyor.Çok önceleride bazı programları kurarken bu tür dll niz yoktur uyarısı almıştım ve dll indirilen siteden indirip system32 yada system klasörüne elle atmıştım.Artık Gececi_78 arkadaşımız daha iyi blir :D

2. tahminim ise şu sürekli sorunlar çıkaran "Runtime library" türünden hata olabilir.Bikeresinde "Visual Basic" programını kurmuştum ve daha sonra bide baktım çoğu program bu runtime hatasını verip açılmıyor,kaldırıyım dedim kaldırdım gene sorun kalıcı oldu ve format atmak zorunda kalmıştım;Belkide yine "Windows installer4,5" kendisi sorunlu oldugu için yada çakışma yaptıgı için runtime hatasıyla pc yi restart yaptırtıyor olabilir..

Edited by elixirs
Link to comment
Share on other sites

Installer 4.5 değil paketteki 3.1'dir sanırım. 4.5 microsoft update üzerinden herkese sunulmadı henüz. Ben 4.5'i bulup yükledim sonradan, değişen birşey olmadı.(4.5 yüklü olsa zaten yüklü diye uyarı verip yüklemezdi). Evde Pc başında olsam daha ayrıntılı bilgi verebilirdim ancak benden şimdilik bu kadar. Sorun yaratan kurulumları yaparken arkaplanda çalışan bir izleme programı ile dosya ve reg kayıtlarını vs.. takip ederek inceleyerek anlaşılabilir bahsettiğin durum.

Sağlıcakla.

Edited by baris7seven
Link to comment
Share on other sites

program kuruluyo mu peki ? hangi paketlerde yapiyo bu sorunu msi sfx exe ?

eko

.exe yada normal sanal sürücüde çiğnenen .iso içinde çalışan .exe

Kurulumu bitirmeden restart atıyor pc ama birkaç düzine kez denedim ve sonunda bitmeye az kala yani "finish" tuşuna basamadan kesildi ve restart attı yine;

hawker

Bence updateleri sonradan kurmakta pek kullanışlı olmaz,özellikle sürekli format atan servisler ve kafeler için.

En uygunu stabil" bi güncelleme yapılması ve sonrada daha güncel stabil bulmadan o eski stabil cd nin atılmaması.

Ayrıca az önce teknolojik haberlerde okudum ki Microsoft Şubat ayında çok önemli açığı kapatan bi güncelleme yapacakmış ve 17 yıllık korsan giriş sorununu giderecek deniliyor;sanırım bios lada ilgili..yani bi son güncelleme şart XP için.Zaten Nesim'in Son jübile update pack ide sorunluydu onuda kullanamayız artık gececi_78 in stabil bi paketini bekleyelim :D

Edited by elixirs
Link to comment
Share on other sites

gececi sorun neymiş acil cd yapmam lazım.

hawker benden tavsiye:En güncel stabil CD XP ni kur şimdilik...yada o yoksa orjinal XP-SP3 yükle şimdilik idare eder güncelleme şartsa sonradan exe leri kurarsın ayrı bi cd den,Bak hepimiz bekliyoruz stabil paketi aceleye şeytan katılır :D Şubat güncellemesi önemli biosla ilgiliymiş onuda içine alması iyi olur paketin .

Yaşadıgın ie8 hatası içinde üzerine başka bi ie8 kur bakalım düzelecekmi,yada kaldırabiliyorsan kaldır başka katılımsız ie8 yada ie7 dene bakalım sorun pakettenmi değil mi.

Edited by elixirs
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...