Jump to content

Java Sorunu (çözüldü)


by_uk

Recommended Posts

Selamlar

Belki de birçok kullanıcının başına gelen ve çözümünde başarısız olduğu bir konuyu izninizle burada paylaşmak istiyorum. Bu sorunu yaşayanların tamamı için çözüm olmasa da birçok kullanıcının bundan faydalanacağı kanaatindeyim.

Malum, bazı istisnalar olsa da programların güncel sürümlerinin kullanılması bir avantaj. Programları sistemden kaldırırken kaliteli uninstall programlarının kullanılması, kayıt defterinin program kalıntılarından tamamen temizlenmesi, yine kaldırma işleminden sonra sistemden silinmeyen ilgili klasörlerin manuel olarak silinmesinde fayda var.

Tüm bu işlemlerin yapıldığı ve sistemimizin kararlı olduğu varsayılarak Java'nın güncel sürümünü kurdunuz. Örneğin oyun sitelerine giriyorsunuz ve Java sistem tray'de belirdiği halde yine aynı sıkıntılar devam ediyor. Bu sorunun en büyük nedenlerinden biri Java ile ekran kartı sürücüleri arasındaki uyumsuzluktur. Özellikle ekran kartı NVIDIA olan kullanıcıların ekran kartı sürücüsünde düzgünleştirme (anti-alias) özelliğini kapatması gerekiyor.

Başlat > Denetim Masası > Görüntü simgesini çift tıklatın > Görüntü Özellikleri iletişim kutusu açılır > Ayarlar sekmesini tıklatın > Gelişmiş düğmesini tıklatın

Tak ve Kullan Monitör iletişim kutusu açılır. Sekmelerden birinde düzgünleştirme özelliğini ayarlayabilirsiniz (Antialiasing settings). Uygulamayı tekrar çalıştırmadan önce bilgisayarı yeniden başlatın.

Not: Ekran kartınız düzgünleştirmeyi DESTEKLEMİYORSA, ekran kartı ayarlarında bu seçeneği bulamazsınız.

Java ile ekran kartı sürücüsü arasında bir uyum problemi olduğunda Denetim Masası'ndan Java simgesini çift tıkladığınızda Java Kontrol Panel boş ya da gri şekilde görünür ya da hiç açılmaz.

Ekran kartı uyumsuzluğu yaşamayan kullanıcıların ise ekran yazı tipi kenarlarını düzeltmek için "ClearType" özelliği yerine "Standart" özelliğini kullanmaları Java probleminde büyük bir ihtimal çözüm olacaktır.

Teşekkürler...

Edited by by_uk
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...