Jump to content
ottuh

[Solved + Merged] Silent Installer Issues

Recommended Posts

Everything working fine now, except for one thing.

My silent install for dotnetfx isn't working, the installation isn't silent and during the installation I get different errors.

After the other silent installs are finished and the pc booted into Windows I can run the installation with silent command from CMD without any problems.

How to fix this?

Share this post


Link to post
Share on other sites

my silent instals are not silent when installing windows 7.

I for instance want to hava a silent installer of [slim] .NET Framework 4 Full x86/x64 with the /y switch.

However, during installation I still receive a pop up screen.

In previous versions of Winkit it worked, where can I download old versions?

Share this post


Link to post
Share on other sites

If I'm using the same .Net framework as you, it asks me do I want to install the developer as well as client? TBH it was taking that long in VB to install I now just leave the file in the Apps folder, that way I can install when I need to. Not everybody needs .Net 4.

Share this post


Link to post
Share on other sites

You sure the installer is silent, if so why add the '/y', also if you don't want it to be installed everytime just untick 'Always Install' in AIO Integrator and it will ask you if you want to install if when Windows has finished installing.

Share this post


Link to post
Share on other sites

tsjippy, I don't have any problems with ricktendo's installer with the latest Win Toolkit 1.4.0.15. However, that installer must be made silent first with one of the swithces provided by ricktendo in his first post. Did you do that? I use the /ai with no problems, but I don't rely on Win Toolkit, I make it silent with this first.

Lego, however please investigate the .msu's not installing with the latest Runonce in 1.4.0.15...

Edited by RicaNeaga

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have set the '/y' switch, but still the installation isn't silent. Tested it on Windows 7 Ultimate x64 and x86

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ottuh, which installer are you having problems with? As RicaNeaga said, if the installer it self has a switch to make it silent, sometimes it helps to use it as well.

Cheers and Regards

Share this post


Link to post
Share on other sites

As I reported in the other post I am definitely having a problem with the .NET and other silent installers using v15

I had originally been using the SFXmaker but decided that it didn't make sense since it was just adding additional steps to decompress the silent installer... I may go back to that now

tsjippy, I don't have any problems with ricktendo's installer with the latest Win Toolkit 1.4.0.15. However, that installer must be made silent first with one of the swithces provided by ricktendo in his first post. Did you do that? I use the /ai with no problems, but I don't rely on Win Toolkit, I make it silent with this first.

Lego, however please investigate the .msu's not installing with the latest Runonce in 1.4.0.15...

Edited by compstuff

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm going to try to set the switches with SFXMaker and after that integrate the silent installs with WinKit without adding the switches again.

EDIT

This method is working perfectly!

Edited by ottuh

Share this post


Link to post
Share on other sites

He's probably quite busy with school and trying to figure out some bugs before releasing a new version... we all just have to be patient

great!

When can we expect the update, with this fix included?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Does anyone have an earlier version available that works with the RunOnceEx and Silent Installers? I think it would be the early 12 or pre-12 release.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you... there were actually a number of version 12's release and that one is the same I have and fails with my SFX and Silent Installers so I need an earlier vesion

Here you can find 140-12

Share this post


Link to post
Share on other sites

I finally got an AOI x86 + x64 that's working except that it doesn't pass the /aif switch to ricktendo64's DotNet installer. (All the other silent installs work fine.) Can I fix that without rebuilding the whole .wim image.

Share this post


Link to post
Share on other sites

For me, Runonce in build 16 (which is no longer live) is just skipped at first logon, and thus NONE of the 20 silent installers (including some msu's) isn't installed on a live system. :(

Which was the working build (working Runonce) again?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I can confirm this... it doesn't work at all... I am about to try v10 right now and will let you know if that works

EDIT: I didn't try this on a live system just and offline image... sorry for the mis-understanding

EDIT: offline image integration v10 worked (I had 1 error out of 23 so it is probably my mistake) v12, v15 and v16 did not work for me

EDIT 2: the one error was due to an update by Microsoft that deprecated the one I was using... v10 works

For me, Runonce in build 16 (which is no longer live) is just skipped at first logon, and thus NONE of the 20 silent installers (including some msu's) isn't installed on a live system. :(

Which was the working build (working Runonce) again?

Edited by compstuff

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Content

    • By TRSyntax
      i posted a little batch code a while back on this thread. it was meant to step by step do as the tutorial instructed, nothing more. but as time went by and i created more and more installers i frequently found myself in need of a little extra in terms of options and possibilities. so i threw together a little more complicated batch code to take advantage of some free software to help with the job.
      some of what it offers:
      - installation or portable setup
      - x64 & x86 builds
      - manages it's own path in system PATH
      - two convenient entires in the extended context menu
      - default settings in ini file
      - config.txt templates in sections of ini file
      - predefined environment variables for config.txt templates
      - customized sfx modules and possibility to add as many as you'd like
      - upx compression of sfx modules before executable creation
      - 3 ways of selecting a RunProgram / ExecuteFile / AutoInstall
      > by passing it as a parameter to batch
      > by using templates and calling them with switches
      > by a switch that tells the batch to look for a config.txt in the target folder
      - either way the text in query will always be auto encoded to utf-8
      - can run verbose, or silent / hidden
      - can create all exe binaries from all jobs to one selected folder
      - can create a .md5 file along with the binary
      - but most importantly, i.m.o; the !compile.cmd batch and configuring
      it to hold all your other commands, 3d-party tools, compilers etc
      to work in pre/post sequence of making the sfx binary. if you get used
      to it compiling your software and creating a simple installer is done in a jiffy
      suggestions, are most welcome! you can read the help file here
      all files + my compressed project can be found here
    • By SMed79
      Hello,
       
      please can anyone repak K-lite codec pack Full found on : http://www.free-codecs.com/k_lite_codec_pack_download.htm
       
      - remove media player (MPC-HC) http://i.imgur.com/KANyN7b.png
      - remove Tools (codec tweak tool, mediainfo lite, graphstudionext) http://i.imgur.com/LJazJXo.png
      - don't create a start menu folder http://i.imgur.com/5jyZtjm.png
      - don't creat start menu shortcuts for codec configuration http://i.imgur.com/3pzRei1.png
      - don't show tray icons http://i.imgur.com/6hbXKWk.png
      - don't visit a website codec news http://i.imgur.com/MBDVxw3.png
      - perform preferrd lang config (1r lang: Arabic, 2d lang: French, 3d lang: English) http://i.imgur.com/OQ3Eefs.png
      - remove additional soft (adware) http://i.imgur.com/ewvgT3k.png
      - silent install.
       

       
      Thanks!
       
       
       
       
       
       
       
    • By eturk
      All the updates seem to be integrating OK, as Windows Update finds very few updates.
       
      BUT, all but one silent install is being skipped. Not even put into WinToolkit_Apps folder. 
       
      I've seen this question asked several times in other threads but no one is answering, thus a thread clearly markets with the issue.
       
      help?
       
      ----------------
      from the presets file:
       
      #Silent InstallsnVidia::-n -s;YES;436.79 MB;D:\Dell1520\Drivers\nVidia\setup.exe;Always InstalledSynaptics Touchpad::/Q;YES;775.47 KB;D:\Dell1520\Drivers\Synaptics\dpinst.exe;Always InstalledIntelPROSetWireless::/quiet /norestart;NO;69.21 MB;D:\Dell1520\Drivers\IntelWiFi\IntelPROSetWireless.msi;Always InstalledAnti-virus Microsoft Security Essentials::/s /runwgacheck;NO;10.72 MB;D:\Dell1520\Drivers\MSSecurityEssentials\mseinstall.exe;Always InstalledWindows Experience Updater::formal;NO;3.21 MB;D:\Dell1520\Drivers\WinSAT.exe;Always Installed (only winsat.exe makes it to WinToolkit_Apps folder)
    • By CHDevice
      The project is closed
    • By eveafterdark
      Hello everyone,
       
      maybe someone has been through that and has knowledge to share
       
      is there a .cab file for mseinstall.exe (microsoft security essentials)  so that I could add it to an offline  image using dism ?
      I did some searching but found none, so I guess there's no .cab or msu for it ... ?
       
      the other thing - I suppose I could add  the .exe to silent installers (with WinToolKit) but then I was wondering -  is it possible to add Definition Update for Microsoft Security Essentials KB2310138 (Definition 1.165.1048.0) ?

      it is the package windows wants to download for ms security essentials after a fresh install and of course I wouldn't like to download it everytime I make a fresh install.

      By "add" I mean add it to an offline image with dism, the same way I add e.g. IE11 or prerequsities for IE11. (the way I create my images is I first do things I can do using command line and for the rest I go for wintoolkit)
      First thought is it does not make any sense to add updates (virus def) while there is no program installed yet that could use these definitions.

      But let's say I did that, and then I go to Wintoolkit and add mse.exe (silent installer). Will it work ? I mean will the antivirus program use these definitions and updates itself without downloading them?

      I'll try to do that myself but if anyone tried this before, I'll be glad to hear some feedback
      Cheers,
      eveafterdark
×
×
  • Create New...