Jump to content

samosan

Members
  • Posts

    32
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Country
    Turkey

samosan's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Reputation

  1. yardımını istemiştim :( 18 ocakta paketleri nasıl yaptığına dair yardım istemiştim ve olumlu cevap alabilmiştim. ancak sanırım unuttun?

  2. nlite ile her ayarını kendine göre yap.i386 klasörü içindeki winnt.sif dosyasını notepad ile aç. Unattended paragrafını komple sil ve kaydet. iso oluştur. bu kadar. senin gösterdiğin resimdede onarım hatırla seçeneğini seç.
  3. cevap bu linkte var... http://www.tnctr.com/topic/197850-xp-onar-sorunu/page__p__1175215__fromsearch__1#entry1175215
  4. test ettim gayet güzel çalışıyor. eline sağlık. unutmadan bir de sözün vardı nasıl hazırladığına dair. hatırlatayım dedim mümkünse
  5. microsoft 2010 yılından beri henüz herhangi güncelleme yayınlamadı. sebebi budur.
  6. ilginize teşekkür ederim. birkaç durumu açıklamam gerekiyor. 1- ilk önce mayıs 2008 deki boş sp3 kurulup üzerine güncelleme listesi alındığında gelen kbxxx dosyalarını not ediyorum. bunları teker teker diske kaydediyorum,daha sonra kullanabilmek amacıyla. 2- "Universal UpdatePack/Addon Creator" ile indirdiğim dosyaları gösterip bana paket yap dediğim zaman yaptığını iddia ediyor ancak kurulum sırasında bir dünya dosyaya ulaşamıyor, hata veriyor. kurulum bittiği vakit iframedyn.dll hatası veriyor ve xp verimli çalışmıyor. 3- arkadaşın kullandığı paketteki entries.ini ve WXPUPPCK.INF dosyasını inceleyip ayıklama yapayım diyorum. oradaki reg kayıt satırlarının yarıdan fazlasının elimizdeki güncelleme listesiyle alakasız olduğunu gördüm. silmekten yoruldum. tam başarıya ulaşamadım. 4- esas olarak sertifika sorunum olduğunu daha önceki mesajlarda belirtmiştim. o yüzden dolayı sıfırdan tam bir paket yapabilmeyi arzulamıştım. ancak işin sadece reg kaydı girilerek çözülemediğini gördüm. bazen dosyalar ekleniyor. bazen yer değiştirmeler yapılıyor bazen de eski dosyaların versiyonları resource hacker gibi yardımcılarla değiştiriliyor. 5- türkçe boş sp3 üzerine one piece in yaptığı ingilizce paket yama yapıldığında sistem aynı türkçe paketteki gibi sertifika görüntülemiyor. aynı sorunlar o pakette de görülüyor. birde sistemin büyük oranda ingilizceye dönmesi cabası... ancak gariptir ki sistem kurulurken hiçbir hata mesajı vermiyor. "Universal UpdatePack/Addon Creator" ile yaptığımızda ise hatadan geçilmiyor doğrusu. ben bu işi çözemedim valla. bir gariplik var. yapımcısının verdiği addon bozuk olmasına rağmen kendisinin yaptığı paket çalışıyor ilginçtir. eğer el birliği edip bir yardımlaşmaya girersek temiz , daha küçük ve daha başarılı bir paket yapabiliriz diye düşünüyorum. kolay gelsin.
  7. sayın gececi_78; size özel mesaj atmayı denedim ancak kilitliydi. o sebeple buraya yazdım. sizden özel olarak bir ricam olacak. windows update paketini yaparken kullandıklarınızı eğer burada paylaşırsanız daha farklı paketler ortaya çıkarabileceğimizi düşünüyorum. tabi olumsuz cevap verirseniz de anlayışla karşılarım. çalışmalarınızda başarılar dilerim.
  8. ie7 ve ie8 de hata sayfasını görüp devam et deyince yine de açıyor ilgili yeri. ie6 da hata sayfasını göstermeden direk olarak açıyor zaten. ancak güncelleme paketi entegre edilmiş xp ile yapılan testlerde ie6,ie7,ie8 hangisi olursa olsun açmıyor. ancak firefox ve benzerleriyle sorunsuz açılabiliyor. buradaki sıkıntıyıda bakanlık çıkartıyor. her ne hikmetse ie den başkasını kullanmayın diyorlar.. kısacası hata sayfasını görüp, devam deyince sitenin şiştiğini birkaç kez yazmıştım. sanırım kaçırdığın nokta bu olmuş. yine defalarca dediğim gibi sorun paketi yapan kişide değil, kullandığı yardımcı programlardan kaynaklanıyor büyük bir ihtimalle. iyi günler.
  9. tamam iyi güzelde şöyle bir sorun var. 2008 mayısta çıkan sp3 lü bomboş xp yi kur. bilgisayarı kullanmaya başlayınca windows update sitesinden güncelleme çek. ne kadar güncelleme gösterirse indir kur. sayfayı test et. sonuç : ÇALIŞIYOR ama paket entegre edilince çalışmıyor. sıkıntıyı yaşatan noktayı bulamadım. gececi_78 le ilgili birşey olduğunu yine de zannetmiyorum. Update paketini yaparken kullandığı araçlardan kaynaklanıyor olabilr diye düşünüyorum.
  10. bu windows update paketi eklenmemiş xp vista ve 7 ile yapılan testlerde ilgili sayfayı açınca sertifika hatasını verdiği doğru. ancak devam et deyince çat diye sayfayı açıyor. ama update paketi eklenmiş xp lerde devam et deyince durum çubuğunda yüklemeye çabalıyor. bir süre sonra hataya düşürüyor ve asla ilgili sayfayı açmıyor. dediğin sertifikalara bi bakayım belki bi çıkış yolu bulurum. ilgine teşekkür ederim. DAHA ÖNCEKİ YAZDIKLARIMIN TOPLANMIŞ HALİ: 1) ie6 veya ie8 farketmiyor. 2) boş sp3 ile yapılan testler sonucu ilgili sayfa açılıyor. 3) boş sp3 kurulup normal windows üzerinden updateler çekilrse sayfa açılıyor 4) boş sp3 üzerine windows update paketi entegre edilip kurulum yapılırsa sertifika hatasından dolayı sayfa açmıyor. 5) firefoxta her ne olursa olsun sorun çıkarmıyor . ancak bakanlık elemanları nedense internet explorer kullanmalısınız diyorlar. 6) hfslip metoduyla yapılan entegrasyonu hiç denemedim .fikrim yok. 7) şimdiye kadarki cevaplardan öğrenebildiğimiz kadarıyla sorun bir windows güncellemesinden kaynaklı.sorunun kaynağı her neyse de gececi_78 den kaynaklı bişey olduğunu sanmıyorum.olsa olsa update paketi yapımında kullandığı yardımcılardan kaynaklanıyordur
  11. boş sp3 üzerine windows update paketini entegre edince ortaya çıkıyor. bu paket entegre edilmezse sorun yok. daha sonradan windows üzerinden updateler çekilrse yine sorunsuz çalışıyor.
  12. sayın gececi_78; öncelikle çalışmalarınız için teşekkür ederim.entegre edip kurulum yapıldığında herhangi bir güncelleme bulmuyor. buraya kadar gayet iyi.ancak bir sorun var. update paketini entegre edip kurulum tamamlanınca internet explorer den https://organ.saglik.gov.tr adresine girmeye çalışınca geçersiz sertifika uyarısı veriyor. devam et deyince yükleme çabalıyor ve şişiyor.firefoxtan aynı siteye girince yine geçersiz sertifika uyarısı veriyor,devam et deyince açıyor. senin güncelleme paketini entegre etmeden kurulum yapınca sorunsuz görüntüleme yapıyor. manuel güncellemeleri indirince yine sorunsuz devam ediyor. yani öğrenmek istediğim şudur: güncelleme paketi içerisine sertifikalar ile ilgili bir güncelleme veya reg kaydı yaptınız mı acaba. bu sorunu engellemek için birşey yapabilirmiyiz? ilginize şimdiden teşekkürler. DipNOT: bu sorun windows update paketiyle ortaya çıkıyor. internet explorer update paketiyle ilgisi yok...
  13. diğerleri dediklerim şunlar dvd içinde kurulması istediğim programların entegresi (ultraiso,framework,office vb.) gereksiz bileşenlerin silinmesi( windows messenger,fax sihirbazı vb.) gereksiz sürücü veritabanının silinmesi( eski ekran kartı,yazıcı,modem sürücüleri vb.) istediğim ince ayarlar( çevrimdışı dosya eşitlemesi ,Documents and Settings klasörünün Users olarak değişmesi vb.)
  14. VC ++ için yaptığım araştırmalarda en küçük boyutlu eklenti budur. 2005,2008 ve 2010 sürümlerine sahiptir. kendi dvd lerimde bunu kullanıyorum. hiçbir güncelleme bulmuyor. boyutu sadece 5,28 mb sessiz kurulum... http://www.mediafire...9ymlhdy6bbivaso
×
×
  • Create New...