Jump to content

baris7seven

Members
  • Posts

    321
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • OS
    Windows XP Pro
  • Country
    Turkey

baris7seven's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Reputation

  1. Evet, exilirs sfc_os.dll 'i yamalamadın sanırım dosya koruması aktif olduğundandır. Bu arada KB977165 bir
  2. Güncelleme paketi için teşekkürler gececi. Paket boyutu azalmış(?). İndirdim, bugün denerim. Şubat güncellemeleri de iyi oldu ama biri Xp'de biri Windows 7 için olan hotfixler ciddi sorunlara yol açmış, MS üstü kapalı olarak durumu kabul etmiş. (direkt kabul etmezler zaten yoksa borsada kağıtları düşer:) Bu MS alttan alta bişeyler yapıyor ya, büyük ihtimal özellikle lisans konusunda ciddi değişiklikler getiriyordur bu hotfixler.. Neyse, bu konu technetten sonra heryerde ayyuka çıkmış anlaşılan. Google veya: http://www.pclabs.com.tr/2010/02/11/sali-guncellemesi-windows-xpleri-cokertti http://www.chip.com.tr/konu/windows-xp-ler-neden-mavi-ekran-verdi_18246.html http://yahoyt.com/h/6943/eski-tas-eski-hamam Her bilgisyarda görülmeyebiliyor sanırım ama ciddi bir hata var anlaşılan. Umarım birkaç güne yamanın yaması çıkar ya da bahsi geçen hotfixi(KB977165) güncelleme paketinden sorunsuzca silme imkanı varsa iyi olur.
  3. Installer 4.5 değil paketteki 3.1'dir sanırım. 4.5 microsoft update üzerinden herkese sunulmadı henüz. Ben 4.5'i bulup yükledim sonradan, değişen birşey olmadı.(4.5 yüklü olsa zaten yüklü diye uyarı verip yüklemezdi). Evde Pc başında olsam daha ayrıntılı bilgi verebilirdim ancak benden şimdilik bu kadar. Sorun yaratan kurulumları yaparken arkaplanda çalışan bir izleme programı ile dosya ve reg kayıtlarını vs.. takip ederek inceleyerek anlaşılabilir bahsettiğin durum. Sağlıcakla.
  4. Merhabalar. Yaz aylarından beri pek girmiyordum, neti kestim vs.. Neyse.. Nesim'den sonra A&R de bırakmıştı, artık paket falan
  5. Yeni paket için teşekkür ederim, Nlite ile entegre ettim ve sanalda denedim. Hiçbir sorun göremedim. Beraberinde kullandığım eklentiler: (Bu arada bu eklentileri Nlite ile değil Rvm ile entegre ettim, hexpatch addonları nlite ile sorun çıkarabilirdi) (not: windowskataloğu silinmedi sanırım yeni paket ile uyumsuz?) Uyumsuz olabileceğini tahmin ettiklerin var ise fikrini beklerim. AR_Enhanced_RightClick_AddOns_v4.7z AR_Remove_Microsoft_Update_AddOn.7z AR_Remove_Microsoft_Update_Catalog_AddOn.7z (işe yaramadı ama önemli değil..) AR_Remove_OUE-OGA_AddOn.7z AR_Show_IEDesktopIcon_AddOn.7z AR_Windows_Hosts_Replace_v1.3_AddOn.7z KopyalamaSepeti_Addon.7z AR_USP10_v1.626.6002.18005_AddOn.7z PatchAddon_SFC_OS_v14.7z (sfc yaması paket içerisine vardı sanırım ama belirtmemişsin, yine ekledim zararı olmaz) PatchAddon_TCPIP_100_v14d.7z PatchAddon_UXTHEME_v14a.7z Ricks_VistaRTMFonts_AddOn_v1.1.7z Xp gayet iyi durumda. Silverlight içeren sayfalara girdiğimde uygulamalar 1-2 onaydan sonra açılıyor sorun yok. (not:sistem başlarken boot süresi biraz uzamış gibi geldi ama ne alaka işte belirteyim dedim) Özelleştirilebilir RightClick_AddOns_v4 sürümün çok güzel kendime göre oluşturdum. Ancak mmm.exe'yi de içerip sistemde de çalışmasına rağmen özel menü yok, işe yaramıyor nedense sanki yüklenmemiş gibi davrandı. Paketle alakası yoktur ama belirteyim dedim. Kopyalama sepetini eklentinden seçmedim NO dedim, ayrı bir real addon ile yükledim kopyalama sepetini, bundan mıdır acaba? Tekrardan eline sağlık, iyice sıkıldığım bu yaz sıcaklarında böyle güzel bir paketi test etmek çok güzel oldu ve sayısız güzelliğinin yanısıra zamandan kazandırdı yine. Son olarak sormak istediğim bişey var. Framework yükleyeceksen neden adı dotNET.exe olmalı? Ben T13 de yüklüyorum ancak svcpack klasöründen değil. Svcpack içerisinde Mars Installer(Wpi benzeri) exe'si var bu çalışıyor ve cd anadizininde bulunan PROGRAM klasöründen listeliyor programları. 30 saniye sayacı var ve Wpi gibi istediğimi seçip kurabiliyorum. Hem dotNET mevzusunu merak ettim ve bu durumda anadizinde program klasöründe olan Framework adı ne olmalı, bir zorunluluk var mı. dotNET olması zorunluluğuna hiç anlam veremedim. Bir de bu pakette DirectX mart 2009 güncellemesi ve silverlight real addon olarak var sanırım. directX svcpack olmadığı için cd boyutunu daha fazla artırmıyor mu? Sabredip okuyanlara teşekkürler. A&R tekrar teşekkürler.
  6. Ne gibi bir mavi ekran hatasıdır? Hdd g
  7. XPtsp yi kaynağa entegre ettikten sonra shell32.dl_'yi a
  8. Paketi nihayet ben de deneyebildim, yorumlardan zaten i
  9. Mutlu yıllar. Dilediğin gibi bir hayat dilerim.
×
×
  • Create New...