Jump to content
X-Force

Microsoft .Net Framework AIO Addon / Güncelleme - 30.11.2011

Recommended Posts

Moderatör yetkisi olan arkadaşlardan rica edeceğim.

Eğer yetkisi varsa bu konunun ilk mesajı hariç tüm mesajların silinmesini istiyorum.

Test edip sonuçları bildiren tüm arkadaşlara da verdikleri emek için teşekkür ediyorum.

Edited by X-Force

Share this post


Link to post
Share on other sites

arkadaşlar boş yere konuyu uzatmayın ben tam hatayı bulunca burada belirticem.

X-Force ben hata sende demedim ki ayrıca ben sana istersen özelden bir kac konu linki göndereyim yabancı sitelerde konu nekadar uzun oluyor istersen kendin gör ben hic bir türk sitesinde 120 veya 450 sayfalı konu görmüyorum ama yabancı sitelerde var.

lütfen biribirimizi anlamaya calışalım kırıcı değil yapıcı olalım zaten şurada kac kişiyiz!!!

daha fazla bu konuyu uzatmanın ne alemi var nede lüzumu. neticeyi ben az sonra bildiricem kesin cvp

şu an gececinin güncelleme paketini entegre ettim kurdum hata yok ardından RVM integratorla X-Force hazırlamış oldu gizli kurulumu entegreettim ve şu an kuruluyor bitince kurulum edit olarak eklerim

Edit:

yukarıda belirtim gibi sadece gececinin hazırlamış oldu paketi entegre ettim

xp güncellemesi

ie8 ve güncellemesi

wmp11 ve güncellemeleri

kurdum hic bir yerde sorun yok

ardından RVM integrator kulanadak XForce_dotnetaio_Addon.7z entegre ettim kurulum esnasında herhangi bir sorun yok ama kurulum bitince sonuc bu

08aea148.png

sorunun neden kaynaklandını acıkcası bilmiyorum MD5 değerlerini kontrol ettim herhangi bir hata yok şu an zamanım yok ama yarın akşam bir önceki paketinle deneme yapacağım bakalım yine aynısı olacık mı

saygılarımla...

Edited by rokobozz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bu arada kötü haber!

Maalesef Dotnet 4.0 denildiği gibi ilk açılışta lan ve wlan adaptörüne engel olarak net'e birkaç dk boyunca girememe sorunlarına neden oluyor! Şimdiye değin kullandığım netbook'ta herhangi bir soruna yol açmamıştı ancak bugün laptop'a geçince bahsedilen sorunu bende yaşadım. Uninstall edince sorun anında çözüldü.

Buradan çıkan KAT-İ sonuç;

Gerçekten dotnet 4 ve genişletilmiş uzantısı BAZI SİSTEMLERDE AÇILIŞ SONRASI 2-3 DK NET E BAĞLANAMAMA SORUNLARINA SEBEB OLUYOR. PROBLEM HER SİSTEMDE DEĞİL "DEMEKKİ, BELLİ KONFİG'A SAHİP BAZI SİSTEMLERDE" ORTAYA ÇIKIYOR!

Bilginize...

Edited by oguz

Share this post


Link to post
Share on other sites

TR dil paketi yayınlanmadan önce dotnet 4.0 yüklendikten sonra açılışta hemen net'e bağlanamama sorunu türkçe dil paketinin yüklü olmamasından kaynaklı olabilirmi? Yeni paketi test eden varmı farklı makinelerde aynı sorun devam ediyormu?

Edited by oguz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bi şekilde bazı kullanıcılarda farklı sorunlara neden oluyor demekki. Bu dotnet 4.0 başımıza bela oldu saçma sapan işler yaparak! Eski sorunsuz paket dotnet 3.5'a devam...

Edited by oguz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hocam daha yeni deneme imkanım oldu ellerinize sağlık paket sorunsuz bir şekilde kuruluyor doğrulamadan geçiyor.Fakat ilk exploreri açtığınızda yaklaşık 75 sn internet gelmiyor daha sonra herşey normal kapatıp açıyorum exploreri normal ama bilgisayarı yeniden başlatıp tekrar explorere ilk girişimde yine 75 sn bekletiyor sanırım bu 4.0 a ait bir sorun çözümü varmı acaba

firefox da da aynı sorun var antivirüsü iptal ettim bişey değişmedi bu orjinal 4.0 paketinden kaynaklanıyor değilmi?

Edited by turk_eros

Share this post


Link to post
Share on other sites

@turk_eros

Sorunu yukarda belirtmiştim koyu harflerle ama ya kayla almadınız yada dikkat etmediniz. Maalesef dotnet 4.0 da böyle ciddi bir sorun var henüz çözülmemiş.

Bu arada dotnet 4.0 lı paket linkleri kaldırıp yerine eski ve sorunsuz olan 3.5 SP1 paketimi konuldu? Başlıkta dotnet 4.0 + tr dil paketi yazıyor hala 3.5 SP1 paketi iniyor ve setup dosyası "06/2010" id etiketli.

xforce 4.0 lı paketi kaldırıp 3.5 sp1 ile change yapmış galiba :thumbsup_anim:

Edited by oguz

Share this post


Link to post
Share on other sites

X-Force evveli gün gene update basmış bu cacıklar bilgin olsun

Ahaa!

4.0'ın açılış problemlerini mi çözdüler yoksa :)

Hala çözülmemişse kimse çıkıp dünyada bu amcalara geri bildirimde bulunmuyormu! Onca zaman geçti hala ayakta uyuyorlar ve sorunu çözmüyorlar!

EDIT: Dot Net 4.0.30319.1 yayınlanmış !

Edited by oguz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dotnet 3.5 paketinde çıkan güncelleme: (Net 2.0 içinmiş, 11 küsür mb ve kritik önemde)

NDP20SP2-KB983583-x86

Edited by oguz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...