Jump to content

[Alky] Windows Sidebar Installer [August 1 2007]


Recommended Posts

Hello there! My first post, but isn't just for thank you (the bar looks really fantastic now!), and a have a problem.... (sorry if someone have the same problem, but I've read all the entire topic and found nothing!)

The new Alky plus Sidebar works well on my PC. The problem is when I try to chance the skin! I've installed Sidebar Styler and dotnet 3.0, and downloaded some skins. So, I try to change the skin, but the Sidebar gives me an error, and doesn't open anymore!

I've figured out that after I change the skin, a new file is created (sfc.dll), and when I delete it, the Sidebar works perfect again!!!! Why? I've tried to patch this DLL too, but without success (right button on it --> Patch vista Lybrary)

This problem doesn't happen on my work's PC, just on the (two) pc's in my house!

Anyone?

EDIT: It works! Re-downloaded dotnet 3.0, reinstalled it, and finally works!!!!!

Edited by flaviometal
Link to post
Share on other sites
  • Replies 213
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Rick I downloaded some Skins {True Glass, Simple Glass & Diamond} but for some reason there is no transparency on this skin :crying_anim02:

Do you know why ???

I'm using here the True Glass Skin :icon_question:

Having the same problem here :huh:

Link to post
Share on other sites
You need to patch the correct resources... If you don't want to use Windows Sidebar Styler use Restorator or Resourcetuner to patch RCData\20034 & 20035 (one is right and the other is left)

Rick I'm using the Windows sidebar Styler but the TrueGlass or SimpleGlass doesn't show any transparency @ all. :icon_question:

But anyway I find something different. A Sidebar Skin Gadget and there are many different skins you can apply right from your sidebar :thumbsup_anim:

Fade, Clear, Curved Longhorn, Plex, Straight, Transparent Glass, AeroTribal, Aurora, BlackGlass, CurvedClear, Fresh, Simplistic Vista

Edit: Forgot to mention that you must use the Windows Sidebar Styler in order you make this gadget working. Rick made a very great Windows Sidebar Styler v2.0.6 AddOn

Edited by JurgenDoe
Link to post
Share on other sites

Hey Mark,

I love the look and function of this but can't quite seem to get it to work properly. I have followed your steps and read through ALL of the replies in this section. I also can't remove the software either which is distressing.

Anywho, here are some images to explain

When uninstalling

http://img.photobucket.com/albums/v193/Rai...stallerror1.jpg

When trying to use

http://img.photobucket.com/albums/v193/Rai.../progstart1.jpg

If there is anything I can do to help please let me know. I really would like to get this problem solved!

Really thank you for your time man,

-hund

Link to post
Share on other sites

Are you sure you are using THIS version of the sidebar installer because I removed TASKKILL and replaced it with TSKILL for compliance with XP Home Users...

Please download and install the latest Alky and use this installer http://www.sokoolz.com/addons/r64/Windows_...gust_1-2007.exe

To remove the program simply delete the Windows Sidebar directory and fix it by reinstalling using the installer I posted above.

BTW the delay load error means Wireless Lan API Hotfix is not installed (you can find a link on the first post)

Link to post
Share on other sites

I don't know if anyone else already have figured this out but for you guys having problems with the weather gadget:

Go to C:\Program Files\Windows Sidebar\Gadgets\Weather.Gadget. Create a new folder and name it as your regional setting. For my part it would be sv-SE (Sweden). Copy the contents of the en-US folder to the newly created folder. The close the gadget in the sidebar and open it again. That worked for me. :thumbsup_anim:

Link to post
Share on other sites

Hey about your Sidebar,

Got it working perfectly, very beautiful work man. I am such a ditz though; I had gotten it from another source and had figured it had the hotfix in there and I had used it already, I was mistaken of course. Not too mention you were right, it was an old .exe bundled in there to confuse me more...

:doh:

And sorry for calling you Mark, haha, one of those days...

Anyways, thanks a bunch for helping my dumb self out! :worthy:

-hund

Link to post
Share on other sites
Is this sidebar compatible with WindowBlinds?

Alot of things messed up on my WB theme when I loaded the sidebar.

Unloaded WB and everything good but I want to use my vista theme so bad.

Help

Yup the sidebar is compatible with WB. Running right now WB 6 Beta and everything is running smoothly :thumbsup_anim:

Nothing gets messed up here. I heard that WB 5 had some issues with Photoshop CS3 what I had experienced by myself but with WB 6 Beta everything is running fine now :thumb_yello:

Link to post
Share on other sites

Anyone know how to get rid of the pink box surrounding the cpu gadgets same as mentioned in post 106, I am using windows home on a laptop I have spent two hours trying to fix this. I did a new clean install all the way. New alky Install went ok, re-registering dll's ok still no go. I do not have this problem on my desktop with windows pro Any help would be appreciated.

Thanks segun

Link to post
Share on other sites
Anyone know how to get rid of the pink box surrounding the cpu gadgets same as mentioned in post 106, I am using windows home on a laptop I have spent two hours trying to fix this. I did a new clean install all the way. New alky Install went ok, re-registering dll's ok still no go. I do not have this problem on my desktop with windows pro Any help would be appreciated.

Thanks segun

Make sure IE7 and WMP11 is installed.
Link to post
Share on other sites

Hi, this looks really cool, but i have a few questions :)

You say its 100% uninstallable, does this mean i can't create a system restore point and restore if something goes wrong?

Can other users hide the sidebar? Because im sure other people (i.e my dad) may get fustrated if he had some unistallable software stuck on his user ;)

Thanks

Link to post
Share on other sites
Make sure IE7 and WMP11 is installed.

Both IE7 and WMP11 are installed. Pink box behind cpu gauges, pink outline behind iweather, pink mixed in with media player. most gadgets look and work ok. I tried everthing I know and have hit a wall. This seems to be a ongoing problem with some users with no solution?

Edited by seguns
Link to post
Share on other sites

good morning i have a problem 2 days ago my sidebar it's ok but today is died ... so the exe don't open i have tryed to restart windows but nothing the sidebar won't to play.... what can i do? so sorry for my english but i'm italian... :crying_anim02:

Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.



×
×
  • Create New...